Ovnbagte kyllingelår med grønkålssalat

Opskriften er lavet i samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling

Så har jeg fået testet endnu en opskrift i samarbejde med Frijsenborg og det er en virkelig lækker hverdagsret, som ikke tager oceaner af tid at bikse sammen og så smager den rigtig godt. Udover kyllingen, som er blevet bagt med en masse blandet grøntsager og rodfrugter, så serverede jeg også en lækker salat til med blandt andet grønkål, granatæble kerner og paneer. Paneer er en ost som man kan stegt og jeg er vild med det, men er det ikke lige noget for jer, så kan I sagtens undlade det og i stedet bruge lidt frisk feta, det er jeg sikker på også smager fantastisk. Det gode ved retter som denne er at de kan klare sig selv i ovnen det meste af tiden, så kan man få lavet en masse ting imens og skal ikke rigtig tænke videre over aftensmaden. Derudover kan man sagtens gøre fadet med grøntsager og kyllingen klar i forvejen, komme det i køleskabet og så stille det i ovnen 3 kvarter inden spisetid - Dejlig nemt og lækkert. OPSKRIFT 2-4 pers. Ingredienser 4 store kyllingelår 10 kartofler 10 jordskokker 4 gulerødder 200g græskar 4 skalotteløg eller 2 almindelige løg 10 fed hvidløg 1 spsk. rapsolie Salt og peber   Salat 150g spidskål 70g grønkål 12 skiver squash 70g paneer ost 2 håndfulde granatæble kerner 1 spsk. rapsolie 1 tsk. citronsaft 0,5 tsk. sennep 0,5 tsk. honning Salt   Fremgangsmåde
  1. Skær gulerødder, kartofler, jordskokker og græskar i store tern og kom det i et fad. Halver løgene og riv hvidløgene fra hinanden og kom det i fadet til grøntsagerne.
  2. Vend olie, salt og peber på grøntsagerne. Strø ligeså salt og peber på kyllingelårene og placer dem ovenpå grøntsagerne. I kan eventuelt strø lidt friske krydderurter over kyllingen. Jeg havde lidt bladbred persille, som jeg brugte.
  3. Kom fadet i en 200 grader forvarm ovn i 45 minutter. I kan eventuelt stille den på grill de sidste par minutter, men pas på grøntsagerne ikke bliver sorte.
  4. Mens kyllingen er i ovnen, kan I jo passende lave salaten. Skær squash i skiver og steg dem på en pande i lidt olie og salt. Skær paneer osten i mindre stykker og steg den efterfølgende på panden.
  5. Snit spidskål og grønkål meget fint, specielt grønkålen, og kom det på en tallerken.
  6. Bland rapsolie, honning, sennep, citronsaft og lidt salt sammen og hæld det over kålen. Kom de stegte squash skiver og osten ovenpå salaten.
  7. Bank kernerne ud af granatæblet, strø dem over salaten og server sammen med den ovnbagt kylling samt grøntsager. Velbekomme.

Sponsoreret af Frijsenborg Herregårdskylling