Ølkage uden tilsat sukker - lækker krydrede kage

Opskriften er lavet i samarbejde med De 5 Gaarde

Som I nok har bemærket, så har jeg udviklet lidt nye opskrifter i samarbejde med De 5 Gaarde. Det har hidtil været kyllingeretter vi har holdt os til, men jeg har også fået et par øl, som jeg har kunne eksperimentere med. I mine opskrifter her på bloggen, der bager jeg altid sundere alternativer, hvor jeg ikke tilføjer smør og sukker, hvilket jeg heller ikke har gjort i denne opskrift. Derudover er den lavet på havregryn, og jeg har ikke brugt nogen former for mel. Så hvis I bruger glutenfri havregryn, så er kagen altså glutenfri (og hvis I vælger en glutenfri øl). Det blev en virkelig lækker kage, som har en skøn aroma af øl og krydderier, som der er masser af i kagen. Kagen er spækket med kanel og kardemomme samt en lækker juleøl, som ligeså er ret krydret, så der er godt med smag. Jeg synes krydringen af kagen skaber lidt julestemning, så den vil passe godt til december. OPSKRIFT 1 stk. Ingredienser 100g havregryn 100g mandler 175g dadler 2 spsk. kokosolie (med top) 3 dl øl (gerne en juleøl) 1 æg 25g perfect fit (EASIS) 1,5 spsk. kanel 0,5 tsk. kardemomme 1 tsk. bagepulver 0,5 tsk natron   Fremgangsmåde
  1. Kom mandler og havregryn i en foodprocessor og blend til fint mel. Tilføj dadler og æg og blend til en ensformigt masse.
  2. Tilføj derefter øl, natron, bagepulver, kanel, kardemomme, perfect fit og kokosolie. Blend igen til en lækker lind masse.
  3. Smør en brødform på omkring 22-25 cm med lidt olie og hæld dejen i formen.
  4. Bag kagen ved 180 grader i ca. 30 minutter. Lad derefter kagen køle af på en rist og spis med eventuelt et lille lag smør.

Sponsoreret af De 5 Gaarde

#Bloggerdelightplus