Ølbraiserede kyllingeoverlår med rodfrugtmos

Opskriften er lavet i samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling

Jeg har lavet endnu en opskrift i samarbejde med Frijsenborg og denne gang er det blevet til denne lækre simreret, som består af ølbraiseret kyllingeoverlår og en lækker luftig rodfrugtmos dertil. Jeg er vild med simreretter, da de ikke tager lang tid at samle og de kan stå flere timer og klare sig selv. Derudover både dufter og smager de altid helt forrygende, da de mange timers simren virkelig giver kraft og smag til retten. Til denne ret lavede jeg en rodfrugtmos bestående af lige dele kartoffel og knoldselleri og det smagte virkelig godt. Normalt er jeg ikke så god til knoldselleri, da det indimellem kan have en lidt speciel smag, men blandet op med kartoffel så smager det virkelig godt. I kan selvfølgelig altid bruge andre grøntsager til jeres mos, hvis I ikke bryder jeg om knoldselleri eller kartofler. OPSKRIFT 3 pers. Ingredienser 6 kyllingeoverlår 300g svampe 4 skiver serranoskinke 3 fed hvidløg 6 skalotteløg eller 3 almindelig løg 3dl øl 6 dl vand 1 spsk. majsstivelse 0,5 dl mælk   Rodfrugt mos 400g kartofler 400g knoldselleri 1 dl. mælk 1 spsk. god rapsolie Salt og peber   Fremgangsmåde
  1. Start med at strø salt og peber på kyllingeoverlårene og brun dem godt af i en gryde.
  2. Skær løg i både, hak hvidløg groft og kom det i gryden til de brunede kyllingestykker og lad det stege med nogle minutter.
  3. Tilføj øl og lad det simre nogle minutter, hvorefter vandet tilføjes, låget kommes på og kyllingestykkerne skal derefter simre 45 minutter.
  4. Steg serranoskinken på en varm pande og stil dem til siden. Skær svampene i skiver og steg dem på panden med lidt salt og olie.
  5. Skræl knoldselleri og kartofler, skær dem i store tern og kog dem møre, hvilket ikke tager mere end 10-12 minutter. Si vandet fra, mos rodfrugterne og tilføj mælk, olie, salt og peber.
  6. Når kyllingestykkerne har fået 40 minutter, kommer I de stegte svampe i gryden sammen med den stegte serranoskinke, som I lige river i mindre stykker først. Lad retten simre 5 minutters tid.
  7. Bland mælk og majsstivelse sammen og pisk det i gryden. Smag til med salt og peber og tilføj eventuelt til sovsekulør, hvis I synes. Velbekomme.

Sponsoreret af Frijsenborg Herregårdskylling