Ginmarineret kyllingeoverlår med rodfrugter

Opskriften er lavet i samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling

I samarbejde med Frijsenborg har jeg lavet denne lækre og lidt anderledes opskrift, som består af ginmarineret kyllingeoverlår i et fad med blandt andet søde kartofler og almindelig kartofler. Det er første gang jeg laver mad med gin, og jeg var ærlig talt en smule skeptisk, men jeg er altid frisk på at prøve noget nyt. Jeg må indrømme, at jeg blev positiv overrasket, for retten smagte utrolig godt. Der var en anderledes smag, som jeg ikke kunne 'genkende' i min madlavning, og som kom fra ginen, men det var rigtig lækkert.

OPSKRIFT 2 pers. Ingredienser Ginmarineret kyllingelår 4 kyllingeoverlår 1 dl gin 1 spsk. honning 1 tsk. stikkelsbær marmelade 1 tsk. balsamico 1 tsk. hvidvinseddike 15 dråber citronsaft Salt og peber   Grøntsager 300g søde kartofler 200g hvide kartofler 5 stk. jordskokker 1 spsk. stikkelsbær marmelade 1 spsk. rapsolie med rosmarin Salt og peber   Dressing 3 spsk. creme fraiche 5% 1,5 spsk. stikkelsbær marmelade 15 dråber citronsaft Salt og peber   Fremgangsmåde
  1. Som det første skal kyllingen marineres og I skal derfor starte med at lave marinaden.
  2. Bland gin, marmelade, honning, balsamico, olie, citronsaft, hvidvinseddike, salt og peber godt sammen og kom det i en skål eller pose sammen med kyllingeoverlårene.
  3. Lad kyllingerne ligge i marinaden 1 time, men gerne længere tid.
  4. Skær de hvide kartofler, søde kartofler og jordskokker i store tern og kom dem i et fad sammen med olie, marmelade, salt og peber. Bland det hele godt sammen.
  5. Læg kyllingeoverlårene ovenpå grøntsagerne og hæld marinaden over.
  6. Kom fadet i en 210 grader forvarm ovn i 45 minutter.
  7. Mens fadet er i ovnen, kan I lave dressingen. Bland creme fraiche, citronsaft, marmelade, salt og peber godt sammen, smag dressingen til og stil den på køl indtil kyllingen er færdig.

Sponsoreret af Frijsenborg Herregårdskylling