Andesalat med æble og honningglaseret nødder

De fleste af os spiser nok kun and et par gange om året - Mortens aftens og juleaften! Hvilket egentlig er lidt synd, da det jo smager helt fantastisk og man burde spise det noget oftere. Her har jeg eksempelvis lavet en andesalat ud af et par andeår, som jeg har stegt i ovnen og kommet ovenpå en god salat samt en let dressing. I kan gøre som jeg har gjort her i opskriften og stege et par andelår, eller I kan lave salaten med rester fra andestegen. Det er en god måde at få brugt juleresterne på. Salaten er dejlig nem at lave og den smager skønt, specielt efter et par dage med fed julemad. Så husk at hvis I har lidt and tilbage fra den 24, så gem resterne og prøv denne salat. OPSKRIFT 2 pers. Ingredienser 2 andelår 150g salatblade (frisesalat, radicchiosalat eller lignende) Et halvt æble 30g granatæblekerner 30g cashew nødder 1 spsk. honning 10g parmesanost   Dressing 1 tsk. honning 0,5 tsk. dijonsennep 0,5 tsk. hvidvinseddike 0,5 tsk. rapsolie Lidt salt   Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader. Kom salt og peber på andelårene, placer dem i et fad og kom dem i den varme ovn i 1 time.
  2. Mens andelårene steger, kan I så småt lave de andre elementer til salaten. Bland 1 spsk. honning sammen med nødderne og kom dem i ovnen i 10 minutters tid. Husk at vende dem et par gange undervejs. Lad dem køle af.
  3. Skær det halve æble i tynde skiver. Skyl salatbladene og riv dem fra hinanden.
  4. Når nødderne er kølet af hakker I dem groft. Pil kernerne ud af granatæbleskallen.
  5. Lav dressingen ved at blande honning, olie, hvidvinseddike, sennep og salt sammen.
  6. Når andelårene er stegt færdigt, skal de lige trække 10 minutter. Tag kødet af benene og riv det i mindre stykker med 2 gafler.
  7. Kom salatbladene på 2 tallerkener og tilføj andestykker, granatæble, de glaseret nødder og æbleskiver. Hæld lidt dressing over hver tallerken og top med lidt revet parmesan.