Grove vaniljekranse uden sukker, men med smør!

Disse vaniljekranse er kun sukkerfri og er dermed lavet på både smør, hvedemel og grahamsmel. Normalt er der aldrig smør I mine opskrifter, men jeg har allerede 2 opskrifter på sundere vaniljekranse som er uden både gluten, smør og sukker. Der er dog et lille 'problem' med dem og det er, at de ikke bliver sprøde. Jeg kan ikke få dem til at blive rigtig sprøde og det irriterer mig ret meget. Derfor prøvede jeg at lave nogen som kun er sukkerfri, men hvor jeg har brugt smør og hvedemel, men hvor jeg dog har byttet lidt af hvedemelet ud med grahamsmel og dette hjalp på sprødheden. Jeg var i tvivl om opskriften skulle deles, da den jo ikke er så sund(ere) som mange af mine andre opskrifter, men der var stor efterspørgsel på opskriften på instagram, så jeg blev enig med mig selv om at den skulle deles. Hvis I ønsker nogle vaniljekranse som er lidt sundere end disse, altså hvor der hverken er brugt sukker, smør eller hvedemel, så har jeg som sagt allerede 2 opskrifter på vaniljekranse liggende på bloggen. Den ene smager at almindelig vaniljekranse og opskriften ligger her og den anden er smagt til med marcipan og opskriften kan I finde her. OPSKRIFT 14-16 stk. Ingredienser 110g smør 60g multisød (EASIS) 1 æg 30g grahamsmel 70g hvedemel 80g mandelmel 0,4 tsk. bagepulver 1 vaniljestang eller 1 tsk. vanilla paste   Fremgangsmåde
  1. Hvis I ikke bruger decideret mandelmel, så kan I sagtens bare blende mandler til mel. Det gjorde jeg, og jeg gad heller ikke smutte dem først. Så start med at blende mandler til mel.
  2. Kom smør, vanilje, multisød og æg i en skål og rør det godt sammen.
  3. Tilføj grahamsmel, hvedemel og mandelmel til dejen og sørg for at blande det rigtig godt sammen.
  4. Kom dejen i en sprøjtepose med en tyl på ca. 10-12 mm. Sprøjt ud på et stykke bagepapir til små kranse eller bare lange strimler og form dem derefter til kranse.
  5. Kom de formede kranse på køl 10-15 minutters tid eller bare stil pladen udenfor, mens ovnen bliver varm. Dette skulle gerne forhindre at de flader helt ud.
  6. Bag kransene i en 175 grader ovn i ca. 10 minutter, men tjek kagerne efter 8 minutter.
  7. Lad den køle af på en rist og spis! Eller gem dem til juleaften.