Kyllingegryderet med porrer, svampe og serranoskinke

Opskriften er lavet i samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling

I samarbejde med Frijsenborg har jeg lavet denne nemme kyllingegryderet med porrer, svampe og serrannoskinke - det er virkelig en lækker kombination. Udover at retten smager skønt, så er den tilmed ret nem at lave, da det ikke tager oceaner af timer at lave den. En lille times tid og retten er færdig. Det meste af tiden klarer den sig alene på komfuret, så det er lige til at overkomme. Til en gryderet kan man servere forskellige elementer som ris, bulgur, grøntsagsmos eller bare en helt almindelig kartoffelmos. Ønsker I retten lidt 'lettere', så kan en salat som eksempelvis denne lækre grønne salat eller denne grønkålssalat fungere ganske fortrinligt til retten. Derudover kan man altid bage et godt brød og servere til. Det kan eksempelvis være dette flute, et grydebrød eller et helt almindeligt foccacia brød. OPSKRIFT 3 pers. Ingredienser 6 stykker kyllingeoverlår eller underlår 4 skiver serranoskinke 12-14 svampe 2 porrer 6 dl vand Evt. 1 dl hvidvin 200 ml madfløde 4% 1 spsk. majsstivelse   Fremgangsmåde
  1. Kom salt og peber på kyllingestykkerne og brun dem godt af i en gryde.
  2. Imens skær I svampene i tykke skiver og ligeså med porrerne. Når kyllingestykkerne har taget farve, tager I dem op af gryden og steger serranoskinken et par minutter. Tag også dem af gryden efterfølgende.
  3. Kom svampene i gryden og lad dem stege 3-4 minutter. Derefter kommer I porrerne i gryden og lader dem stege med yderligere 5 minutter. Tag 2/3 del af svampe/porrerblandingen op af gryden og stil det til siden.
  4. Kom de brunede kyllingestykker i gryden, tilføj vand og hvidvin og lad retten simre 30 minutter. I kan sagtnes droppe hvidvin og erstatte det med vand.
  5. Efter de 30 minutter kommer I madfløde og den sidste del af svampe/porrerblandingen i gryden og lader det simre med 15 minutters tid.
  6. Bland majsstivelse sammen med enten mælk eller vand og rørt det i gryden til saucen har fået den rette konsistens.
  7. Riv serranoskinken i mindre stykker og kom det i gryden. Smag retten til med salt og peber og server. Velbekomme.

Sponsoreret af Frijsenborg Herregårdskylling