Kyllingelår i fad braiseret i øl

Opskriften er lavet i samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling

Så blev det tid til endnu en opskrift lavet i samarbejde med Frijsenborg og deres lækre kyllingelår. Retten er en nem og lækker hverdagsret, som ikke tager mere end 15 minutter at bikse sammen, hvorefter fadet bare skal i ovnen 35 minutter også er der lækker aftensmad til hele familien. Til retten serverede jeg lidt kogt bulgur, hvor jeg vendt til bønner og ærter i. Bryder I jer ikke om bulgur, kan I sagtens spise ris til. Derudover lavede jeg en nem salat bestående af blandet salatblade, lidt fintsnittet skalotteløg og cherrytomater. Derudover tror jeg det kunne være ret lækkert med et stykke brød til som eksempelvis dette flute. OPSKRIFT 3 pers. Ingredienser 8-9 kyllingelår 2 peberfrugter 1/2 squash 3 rødløg 3 fed hvidløg 10 cherrytomater 2 spsk. paprika 1 dåse flået tomater 1 lille dåse tomatpure 250 ml madfløde 4% 2 dl øl   Fremgangsmåde
  1. Strø salt og peber på kyllingelårene og brun dem godt af på en varm pande med lidt olie.
  2. Skær peberfrugter og squash i tern og snit løg og hvidløg, mens kyllingelårene steger.
  3. Kom kyllingerne i et fad og kom løg, peberfrugt og squash på panden med lidt olie. Lad det stege nogle minutter og tilføj hvidløg. Lad det yderligere stege nogle minutter.
  4. Kom tomatpure på panden og lad det 'brænde' af i 30 sekunder. Kom øl på panden og lad det simre 1 minuts tid, inden I tilføjer flået tomater, halveret cherrytomater, madfløde samt salt, peber og paprika. Lad retten simre 2-3 minutter og smag den til.
  5. Kom grøntsagsblandingen i fadet til kyllingelårene og stil fadet i en 200 grader forvarm ovn i 35 minutter.

Sponsoreret af Frijsenborg Herregårdskylling