Traditionel burger
Er der noget bedre en en hjemmelavet burger? Ej det behøver vist ikke et spørgsmålstegn, det er vist lidt et retorisk spørgsmål:-) Synes en burger er lidt en søndagsret eller en fredagsret, sådan lidt fastfood-agtig. Noget man lige bikser sammen, når man ikke gider det vilde. Derfor er denne opskrift virkelig god, da den ikke tager så lang tid at lave og den er tilmed sund og nærende.
Til en rigtig god burger hører sig en velsmagende bøf lavet på hakket oksekød, som er krydret med en masse lækkert.
Opskrift
Bøffen
450g hakket oksekød 3-7%
1 løg
2 spsk. bbq sauce
3 cornichoner
En sjat Worcestershire sauce
Lidt salt, peber, spidskommen og paprika
- Det hele blandes sammen og stilles på køl et kvarters tid.
- Form farsen til 4 bøffer.
- Steg bøffer i lidt olie, først ved høj varme og efterfølgende skrues ned til middelvarme.
- Når de er ved at være færdige kan man evt. lægge en skive ost på hver bøf.
- Riv guleroden.
- Blend hytteost og æg sammen.
- Tilføj Husk, mel og bagepulver.
- Massen hældes i en skål.
- Tilsæt den revet gulerod og solsikkekernerne.
- Lad dejen trække 15 minutter.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Form bollerne og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Strø sesamfrø over bollerne
- Bag dem i ca 20 minutter.