Koldhævede øllebrødsboller

Opskriften er lavet i samarbejde med De 5 Gaarde

For et par uger siden prøvede jeg for første gang at lave øllebrød og det var en stor succes, men jeg fik lavet en ret stor portion og måtte komme på et par ideer til, hvad jeg kunne bruge resten til. Det blev blandt andet til disse boller som seriøst er gode. Det er virkelig en af de bedste opskrifter på boller jeg har lavet. De er utrolig lækre, har en dejlig dyb smag og er samtidig ret bløde, hvilket koldhævede boller sjældent er, men disse var, og det fungerede rigtig godt. Opskriften på øllebrød kan I finde lige her, hvor jeg blandt andet har brugt øl, honning og en rugbrødsblanding fra De 5 Gaarde, men det kan I læse mere om inde på den opskrift. Udover den færdiglavet øllebrød har jeg også brug lidt honning fra De 5 Gaarde til opskriften. OPSKRIFT 9 stk. Ingredienser 300g øllebrød (find opskriften ovenover) 12g gær 2 dl vand 260g hvedemel 120g grahamsmel 1 lille tsk. salt 1 spsk. honning   Fremgangsmåde
  1. Kom gær og vand i en skål og rør godt rundt. Når gæren er udblødt tilføjes honning, salt og øllebrød.
  2. Tilføj både hvedemel og grahamsmel og lad dejen køre på køkkenmaskinen 10 minutter tid eller brug håndkraft.
  3. Kom et stykke film og et viskestykke over dejen og stil den på køl til næste morgen.
  4. Næste morgen tager I dejen ud af køleskabet og lader den stå på køkkenbordet indtil ovnen er blevet varm.
  5. Tænd ovnen på 250 grader og lad den blive varm i 45 minutters tid. Lad bagepladen blive i ovnen så også den bliver varm.
  6. Hæld dejen ud på køkkenbordet, del den i 9 stykker, kom dem på et stykke bagepapir, derefter på den varme bageplade og strø lidt kerner på bollerne.
  7. Bag dem ved 250 grader i 5 minutter og de sidste 10 minutter ved 230 grader.
  8. Lad bollerne køle lidt af på en rist og spis.

Sponsoreret af De 5 Gaarde