Cheesecake med lime og hyldeblomst

En lækker cremet cheesecake med lime og hyldeblomst, som min kusine har inspireret mig til at lave, da jeg i weekenden lavede bryllupskagen til hendes fantastiske bryllup. Det var en helt hvid bryllupskage med luftige bløde lagkagebunde med henholdsvis hvid chokolademousse samt en lime/hyldeblomstmousse. Selvom smagsnuancerne langtfra er nogle jeg normalt selv ville vælge, jeg er mest til chokolade og bær, så må jeg indrømme at denne kombination smagte helt fantastisk. Hvid chokolade holder altid, men den anden mousse, som var smagt til med hyldeblomst og lime var jeg først lidt skeptisk omkring, men det var virkelig lækkert. Dette gav mig for en månedstid siden lyst til selv at lave en lignende kage med samme smagsnuancer. Det er blevet til denne cheesecake med lime og hyldeblomst. Den er virkelig lækker og meget sommeragtig. Cheesecake er forholdsvis nyt for mig, men indenfor det sidste år er det efterhånden blevet til en del forskellige cheesecake. I kan blandt andet finde opskriften på cheesecake med rabarber, risalamande, blåbær, æble samt en koldskål cheesecake. OPSKRIFT Ingredienser Bund 80g mandler 40g havregryn 40g krydderstykker fra EASIS (eller digestive eller bare havregryn) 100g dadler 1 spsk. kokosolie   Fyld 300g smøreost 1 dl hyldeblomstsaft 1 lime 4 husblas 1 spsk. multisød fra EASIS (kan erstattes af alm. sukker) 75g creme fraiche   Gele 1 dl hyldeblomstsaft Saften fra en halv lime 1,5 husblas Evt. lidt sødemiddel   Fremgangsmåde
  1. Start med at lave bunden ved at komme alle ingredienser i en foodprocessor og blend til en fin masse. Kom dejen i en 16 cm springform med bagepapir i bunden og mas det godt ned. Stil bunden på køl mens I laver fyldet.
  2. Nu skal ostefyldet laves. Kom husblas i koldt vand i 10-15 minutter. Pres limesaften i en lille kasserolle sammen med hyldeblomstsaften og 'sukker'. Lad det simre til sukkeret er oplæst og stil til siden.
  3. Pres vandet fra de udblødte husblas og kom dem i kasserollen til lime og hyldeblomstsaft. Rør creme fraiche i saften.
  4. Pisk smøreost og hæld saften fra kasserollen i flødeosten. Sørg for at piske det godt sammen og smag til med limesaft og lidt sødemiddel.
  5. Hæld fyldet over bunde og stil kagen på køl et par timer.
  6. Lav geléen. Kom igen husblas i koldt vand i 10-15 minutter. Kom hyldeblomstsaft og limesaft i en lille kasserolle og kom de udblødte husblas deri. Lad geléen køle af 20 minutter.
  7. Stille og roligt hælder I gelesaften over kagen og stiller den igen på køl nogle timer eller til næste dag.