Indisk gryderet med kylling og grøntsager

Opskriften er lavet i samarbejde med De 5 Gaarde

Selvom indisk mad aldrig har hørt til mine favoritter, da jeg er lidt af en kylling og ikke god til meget krydret og spicy mad, men så længe man holder lidt igen med krydderierne, så synes jeg faktisk det smager rigtig godt. Denne ret blev en nem lille hverdagsret som er indisk inspireret og lavet på blandt andet karrypasta, kokosmælk, garam masala, kyllingeoverlår samt lidt forskellige krydderier. Derudover har jeg brugt lidt honning fra De 5 Gaarde samt deres æbleeddike, som giver et godt syrligt spil til retten. Til retten har jeg som sagt brugt kyllingeoverlår, som jeg har kogt i vand og efterfølgende brugt vandet til at lave den lækre sauce. Eftersom der er ben i kyllingeoverlårene skal de pilles efter de er kogt, men det tager ikke mange minutter. Har ikke ikke tid eller lyst til at pille kyllingelårene, så kan I godt bruge kyllingefileter i stedet, som I koger på samme måde som overlårene, de skal bare have den halve tid. Når fileterne er kogt, bruger I 2 gafler til at pille kødet fra hinanden og så gøre I bare på samme måde, som der står i opskriften. Til retten serverede jeg kogte ris og lidt frisk lime. Et stykke brød som eksempelvis naanbrød, tror jeg kunne være ret lækkert til retten. OPSKRIFT 2-3 pers. Ingredienser 6 stk. kyllingeoverlår 2 gulerødder 1 squash 2 løg 2 fed hvidløg 1 spsk. garam masala 1 tsk. rød karrypasta 120g flødeost 1 dåse kokosmælk 4 dl kyllingefond 1 tsk. æbleeddike 1 spsk. honning Salt og peber   Fremgangsmåde
  1. Kom kyllingeoverlårene i en gryde og dæk dem lige akkurat med vand og tilføj 1 tsk. salt. Kog kyllingelårene i 30 minutter.
  2. Mens kyllingen koger, skærer I løg, hvidløg, gulerødder og squash i tern.
  3. Når kyllingen er kogt, pilles kødet fra benene, kyllingefonden kommes i en skål og gryden kommes tilbage på blusset.
  4. Kom løg og hvidløg i gryden og lad det stege i lidt olie ved middelvarme i 5 minutter. Tilføj gulerødder og squash og lad det stege med yderligere 5 min.
  5. Kom garam masala og karrypasta i gryden, lad det stege 30 sekunder og tilføj derefter flødeost, kokosmælk, kyllingefond og lad retten simre et par minutter.
  6. Kom kyllingestykkerne i saucen og lad det simre ved svag varme i 15 minutters tid. Smag retten til med honning, eddike og salt. I kan eventuelt tilføje lidt gurkemeje til saucen, så får retten en lækker farve.

Sponsoreret af De 5 Gaarde