Kyllingelår med rosmarin og citron - kartofler og vandmelonsalat

Opskriften er lavet i samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling

En dejlig nem sommerret, som smager skønt og som sikker er noget hele familie kan lide. Det er denne gang blevet til lækre saftige kyllingelår som allerede ligger i en slags marinade af rosmarin og citron. Dertil har jeg lavet en vandmelonsalat samt ovnbagte kartofler som ligeledes er vendt i citron og rosmarin. OPSKRIFT 2-3 pers. Ingredienser 3 kyllingelår med rosmarin og citron   Kartofler 300g små nye kartofler 1 spsk. olie med rosmarin eller citron Salt og peber Frisk rosmarin og citronskal   Vandmelonsalat 150g salat (hjertesalat, blandet salatblade, romainesalat eller lignende) 300g vandmelon 100g agurk 50g edamame bønner 6-8 friske grønne asparges 2 spsk. saltet græskarkerner 40g feta eller salatost   Fremgangsmåde
  1. Start med at komme kyllingelårene i et fad og steg dem i en 200 grader forvarm ovn i 45 minutter. Eller kom dem på grillen.
  2. Kom kartoflerne i en gryde, dæk med vand, tilføj lidt salt og kog kartofler 15 minutter.
  3. Kartoflerne kommes efterfølgende i et fad, drys med salt og peber, hæld lidt olie over samt frisk rosmarin og eventuelt lidt citronskal. Kom fadet i den varm ovn i 20 minutter.
  4. Snit salaten, skær vandmelonen i tern, skær agurken i halve ringe og fjern den vandet del, skær asparges i 1 cm stykker og optø edamame bønnerne.
  5. Hæld salaten i bunden af et fad, tilføj vandmelon, agurk, asparges, bønner, feta og de saltet græskarkerner.

Sponsoreret af Frijsenborg Herregårdskylling