Kyllingelår med rosmarin og citron - kartofler og vandmelonsalat

Opskriften er lavet i samarbejde med De 5 Gaarde

En dejlig nem sommerret, som smager skønt og som sikker er noget hele familie kan lide. Det er denne gang blevet til lækre saftige kyllingelår som allerede ligger i en slags marinade af rosmarin og citron. Dertil har jeg lavet en vandmelonsalat samt ovnbagte kartofler som ligeledes er vendt i citron og rosmarin. Jeg har i opskriften brugt en af De 5 Gaardes nye sommer kyllingeudskæringer, dertil har jeg vendt kartoflerne i deres olier med henholdsvis citron og rosmarin. OPSKRIFT 2-3 pers. Ingredienser 3 kyllingelår med rosmarin og citron   Kartofler 300g små nye kartofler 1 spsk. olie med rosmarin eller citron Salt og peber Frisk rosmarin og citronskal   Vandmelonsalat 150g salat (hjertesalat, blandet salatblade, romainesalat eller lignende) 300g vandmelon 100g agurk 50g edamame bønner 6-8 friske grønne asparges 2 spsk. saltet græskarkerner 40g feta eller salatost   Fremgangsmåde
  1. Kom kyllingelårene i et fad og steg dem i en 200 grader forvarm ovn i 45 minutter. Eller kom dem på grillen.
  2. Kom kartoflerne i en gryde, dæk med vand, tilføj lidt salt og kog kartofler 15 minutter.
  3. Kom dem efterfølgende i et fad, drys med salt og peber, hæld lidt olie over samt frisk rosmarin og eventuelt lidt citronskal. Kom fadet i den varm ovn i 20 minutter.
  4. Snit salaten, skær vandmelonen i tern, skær agurken i halve ringe og fjern den vandet del, skær asparges i 1 cm stykker og optø edamame bønnerne.
  5. Kom salaten i bunden af et fad, tilføj vandmelon, agurk, asparges, bønner, feta og de saltet græskarkerner.

Sponsoreret af De 5 Gaarde