Kyllingespyd med quinoasalat og chilidressing

Opskriften er lavet i samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling

En dejlig nem og lækker sommerret bestående af kyllingespyd med lidt blandet grøntsager, en nem quinoasalat samt en chilidressing. Kyllingespyddene består, udover kyllingebrystfileter, af svampe, peberfrugt og squash. I kan sagtens bruge andre grøntsager, dette er bare dem jeg foretrækker til mine spyd. Salaten består af en nem quinoasalat, hvor jeg har brugt både sorte og lyse quinoa, da jeg synes det ser pænest ud. I salaten har jeg tilføjet lidt saltet mandler og har I ikke dem liggende, så tager det ikke lang tid at lave. Tag en gryde med 4 dl vand og 2 spsk. salt, giv det et opkog, kom 150-200g mandler i gryden og lad det trække 20 minutter. Dræn mandlerne, kom dem på en bageplade med bagepapir og bag mandlerne i 15 minutter ved 170 grader. OPSKRIFT 2 pers. Ingredienser Kyllingespyd 4 stk. 2 stk. kyllingefileter 4 store svampe 1 peberfrugt 100g squash   Quinoasalat 80g rå quinoa 150g spidskål 2 håndfulde spinat 40g granatæblekerner 40g saltet mandler 40g feta eller salatost   Dressing 2 spsk. fromage fraiche eller creme fraiche 5% 1-2 spsk. vand 1 tsk. fintsnittet chili (kan undlades) 1 spsk. marmelade med hyben 10-12 dråber æbleeddike Salt og peber   Fremgangsmåde
  1. Start med at koge quinoa efter anvisning.
  2. Skær kyllingefileterne i mindre stykker, skær peberfrugt, svampe og squash i store tern og lav 4 spyd ud af alle råvarerne.
  3. Strø salt og peber på spyddene og grill dem på grillen i 8-9 minutter. I kan eventuelt smøre lidt marinade på spyddene.
  4. Snit spidskål og bland det sammen med spinat og den kogte quinoa og kom det på et fad. Top salaten med granatæblekerner, feta samt saltet mandler.
  5. Lav en hurtig dressing ved at røre fromage fraiche, marmelade og vand sammen. Fintsnit chili og kom det i dressingen - smag til med salt, peber og æbleeddike.

Sponsoreret af Frijsenborg Herregårdskylling