Cookies med marcipan, peanutbutter og nutella

img_5694 Jeg ELSKER cookies! Og det er helt sikkert en af de ting jeg 'savner' mest, efter jeg er gået på kur. Så derfor er der jo ikke andet for end at lave nogle sundere cookies. Jeg har flere gange prøvet at lave nogle sundere cookies, og denne portion synes jeg helt sikkert er de bedste, jeg indtil nu har fået lavet! Det smager skønt, er sprøde og virkelig cookies-agtige. De er dog virkelig en total luksus udgave, men kan nøjes med kun at tilføje enten proteinella, peanutbutter eller marcipan - men det smager fantastisk hvis man bruger alle 3 ting. Opskrift (16 stk.) 100g nødder 70g havregryn 1 spsk. peanutbutter 1 spsk. proteinella 60g sukkerfri marcipan 1 tsk. honning 1 spsk. sukrin gold eller kokossukker 10 dråber flydende sødemiddel 1 tsk. bagepulver 1 tsk. vaniljepulver 50g hakket 70% mørk chokolade 1 håndfuld mandler evt. saltet mandler
  1. De 100g nødder blendes og hældes i en skål.
  2. Hak mandler og chokolade.
  3. Havregryn, peanutbutter, proteinella, revet marcipan tilsættes.
  4. Efterfølgende tilføjes honning, sukrin gold, flydende sødemiddel, bagepulver, vaniljepulver, den hakket chokolade og de hakket mandler.
  5. Det hele røres sammen i skålen.
  6. I en blender tilføjes 2 æg og 2 spsk. smeltet kokosolie.
  7. Når det er blendet i ca. 10 sekunder, hældes massen i skålen med de andre ingredienser.
  8. Det hele røres godt sammen og dejen formes til passende cookies størrelser.
  9. Ovnen tændes på 175 grader.
  10. Bag småkagerne ca. 12 minutter.
  11. Læg dem efterfølgende på en rist for at køle af og blive hårde.
  2 Det er nok ikke ligefrem nogle kager man skal spise på daglig basis, selvom de går under betegnelsen sundere kager. Men at nuppe et par stykker i weekenden, og måske have en enkelt med på arbejdet om mandage, gør nok ikke så meget - det er jo mandag!