Brownie lavet på hvide bønner - fyldt med hindbær og hvid chokolade

Jeg er vild med hvid chokolade, ja faktisk er jeg bare stor tilhænger af alt slags chokolade - det er da det lækreste. Jeg har længe haft lyst til at bage en kage med hvid chokolade og det blev derfor til denne bønne 'brownie' med hindbær og hvid chokolade. Hindbærrene fungerer rigtig godt til den søde kage og giver god modspil med lidt syre. Da jeg altid laver mine kager uden sukker, mel og smør er denne kage lavet på hvidebønner og kikærter og det holder altså 100%. Jeg ved dog nogen af jer har det lidt spøjst med kager med bønner, men det er virkelig en lækker og mættende kage. Jeg vil lige påpege, at jeg har brugt en hvid chokolade fra EASIS, men I kan selvfølgelig bruge den chokolade I foretrækker. OPSKRIFT Ingredienser 120g tørret hvidebønner og/eller kikærter (jeg brugte en blanding) (250g kogte) 100g dadler 1 banan 70g havregryn 1 dl mælk 1 æg 1 tsk. vaniljepulver 0,5 tsk bagepulver 100g sukkerfri hvid chokolade 12-14 friske hindbær Mandelflager   Fremgangsmåde
  1. Jeg har til denne kage valgt at bruge en blanding af hvide bønner og kikærter, men I kan sagtens lave kagen på én af disse råvarer.
  2. Bruger I rå bønner, skal de udblødes i vand aftenen før (ca. 12 timer), koges 1 time og køles af. Ellers kan I bruge dem på dåse, de er klar til brug.
  3. Skyl bønnerne og kom dem i en foodprocessor sammen med banan, æg og dadler. Blend til en lind masse. Tilføj bagepulver, vaniljepulver, mælk og havregryn og blend igen.
  4. Smelt 50g hvid chokolade og kom det i dejen.
  5. Hak de sidste 50g hvid chokolade, vend det i dejen og kom dejen i en form (10x24cm). Top med friske hindbær, som lige skal trykkes med i dejen, samt mandelflager. Bag kagen i en 200 grader forvarm ovn i 30-35 minutter.