Blomkålstærte med kylling og asparges

Opskriften er lavet i samarbejde med De 5 Gaarde

Tærte fyldt med kyllingestykker fra De 5 Gaarde, lidt blandet grøntsager samt en nem æggemasse. Tærter er altid lækre og en dejlig nem gang aftensmad. Derudover kan man lave dem i god tid og kan spises både kolde og varme - denne tærte er igen undtagelse. Bunden har jeg lavet af blomkål, hvilket jeg er ret vild med, da det smager skønt og samtidig er der lidt færre kalorier i, men I kan sagtens lave en helt almindelig tærtebund af rigtig dej, hvis I foretrækker det. OPSKRIFT 3 pers. Ingredienser Bund 240g blomkål 1 lille æg 40g hytteost 50-70g mandelmel, majsmel, quinoamel eller lignende (kan udskiftes med 30g HUSK) Salt   Fyld 300g kyllingefileter 8 grønne asparges 5 cherrytomater 3 æg 130g hytteost Lidt olie med trøffel Salt og peber   Fremgangsmåde
  1. Start med at blende blomkål, kom det i en gryde med kogende vand og lidt salt og lad det ligge 3-4 minutter. Dræn blomkålen godt og grundigt - gerne med et viskestykke, så alt væden kommer væk.
  2. Rør blomkålen sammen med hytteost, æg, mel og salt. Lad dejen trække 10 minutter og vurder om der skal mere mel i. Dejen skal være medgørlig, dog ikke helt fast.
  3. Kom blomkålsdejen i en form smurt med lidt olie og bag den i en 200 grader forvarm ovn i 10 minutter.
  4. Imens skær I kyllingefileterne i mindre stykker, strøer salt og peber på og steger dem på en pande i 3-4 minutter i lidt trøffelolie.
  5. Skær asparges i mindre stykker og halver cherrytomaterne.
  6. Slå æggene ud i en skål, pisk det godt sammen med salt og peber og vend hytteost i æggemassen.
  7. Læg kylling og grøntsager i den forbagte bund og hæld æggemassen over. Bag tærten i den varme ovn i 25-30 minutter.

Sponsoreret af De 5 Gaarde