Gulerodsmuffins lavet på havregrød

Jeg er ret vild med gulerodskage, hvilket jeg har en opskrift på lige her, og jeg forsøger derfor ofte at udarbejde 'gulerodskage-smagen' i forskellige elementer, som eksempelvis disse gulerodspandekager, bagt gulerodshavregrød, æble/gulerodsbrød, snurrer ala gulerodskage eller disse raw gulerodsbidder. Nu er det så blevet til disse gulerodsmuffins fyldt med revet gulerod, kanel og kardemomme - så det er faktisk bare små gulerodskager :) De fungerer perfekt til morgenmaden sammen med en klat skyr eller som eftermiddagskage. I kan eventuelt toppe dem med denne creme, så bliver det ikke meget lækre. Muffinsene har jeg lavet på en rest havregrød, så har I en portion tilbage fra morgenmaden, er den ideal at bruge. I denne opskrift giver jeg dog lige opskriften med på havregrød. OPSKRIFT 5-6 stk. Ingredienser 50g grovvalsede havregryn 3 dl væske 2 mellem gulerødder 1,5 spsk. kanel 1 tsk. kardemomme 1 spsk. sødemiddel 2 æg 30g finvalsede havregryn Evt. lidt hakket valnødder   Fremgangsmåde
  1. Start med at lave havregrøden. Kom de grovvalsede havregryn i en kasserolle med væske (om I vil bruge vand eller mælk eller en blanding, bestemmer I selv). Lad grøden simre 5 minutter og lad den efterfølgende køle lidt af.
  2. Riv gulerødderne og kom dem i grøden sammen med de øvrige ingredienser. Rør det hele godt sammen og juster eventuelt med sødemiddel.
  3. Kom dejen i muffinsforme og bag dem i en 200 grader forvarm ovn i ca. 15 minutter. Tjek med en kniv for at være sikker på at de er gennembagte.
  4. Lad kagerne køle af og top med eventuelt med en ostecreme eller spis dem som de er.