Bønne brownie toppet med bærmousse

I denne tid med en masse sommerarrangementer er det altid en god ide med en lækker sommerdessert. Hvad en sommerdessert præcis indebærer aner jeg faktisk ikke, men når en kage toppes med friske bær, så er det i min verden en sommerdessert :) Denne kage består af en brownie, som er lavet på sorte bønner og sød kartoffel, hvilket giver en virkelig skøn kombination og en lækker kage. Derudover vil jeg lige nævne, at jeg i opskriften har tilføjet både nøddesmør og EASIS smørepålæg, som minder om nutella, men jeg ved ikke rigtig, hvad man skal kalde det. Derfor går det her i opskriften under betegnelsen 'nutella'. Det skal yderligere lige siges at begge ting sagtens kan undlades og i stedet erstattes af lidt kokosolie. Kagen er toppet med en nem og lækker bærskum, som består af en hurtig bærkompot som er vendt i lidt pisket cremenfine 19%, men I kan sagtens bruge rigtig piskefløde, hvis I foretrækker det, men jeg er personligt ret vild med cremefine. OPSKRIFT 10 pers. Ingredienser Bund 150g sorte kogte bønner 150g kogt sød kartoffel 100g dadler 1 spsk. nøddesmør 1 spsk. 'nutella' 3 spsk. kakaopulver 50g havregryn 2 æg 1 tsk. bagepulver 1,5 spsk. EASIS perfect fit 50g chokolade 30g hakket mandler   Bærskum 200g frosne bær 1 tsk. vanilla paste eller vaniljepulver 1 tsk. flydende sødemiddel 2,5 dl cremefine 19% 3 spsk. creme fraiche 5% 4 husblas   Fremgangsmåde
  1. Skræl og skær de søde kartofler i tern, kog dem møre og lad dem køle af.
  2. I en blender tilføjer I sorte bønner, de afkølet søde kartofler, dadler, nøddesmør, 'nutella', æg, bagepulver, kakaopulver, havregryn og perfect fit. Blend det hele til en lind masse.
  3. Hak nødder og den mørke chokolade og vend det i dejen. Kom dejen i en springform på 20cm og bag kagen ved 200 grader i 20 minutter og lad efterfølgende kagen køle helt af.
  4. Kom husblas i koldt vand i 15-20 minutter. Kom bær i en gryde sammen med vanilje, flydende sødemiddel og 1 spsk. vand. Lad det simre 10 minutter og blend med en stavblender eller kør massen igennem en si, så alle små kerner er væk, hvis I foretrækker det. Lad bærmassen køle lidt af.
  5. Pres vandet fra husblas, kom det i den let afkølet bærkompot og lad det smelte. Lad igen massen stå nogle minutter og køle af og rør derefter creme fraiche i bærkompotten.
  6. Pisk cremefine til en tyk skum, vend bærkompotten i skummet og smag til med flydende sødemiddel eller EASIS florsød.
  7. Kom brownien i sin form, med kageplast rundt i kanten, og luk springformen.
  8. Hæld bærmoussen i springformen og stil kagen på køl minimum 4 timer eller til næste dag.
  9. Næste dag pyntes kagen med friske bær.