Rabarberkage med crumble uden smør, sukker og mel

Rabarberne vokser stadig i mange haver og fryserne bliver efterhånden fyldt godt op med rabarber, da det indimellem kan være svært at følge med i produktionen :) Er I vilde med rabarber, så kan I prøve denne rabarberkage som er uden sukker, mel og smør og den smager virkelig godt. Kagen fungerer godt både som dessert eller som mellemmåltid med creme fraiche eller pisket cremefine. Men man kan også sagtens spise et stykke til morgenmad med en god klat skyr. Eftersom kagen hovedsageligt består af rabarber, gryn og dadler, så kan man godt tilføje et stykke til sin morgenmads skyr. Hvis I som jeg har fryseren fyldt af rabarber, så har jeg her på bloggen en del forskellige opskrifter, hvori rabarber er inkorporeret. Der er eksempelvis opskriften på rabarber cheesecake, rabarbersaft, havregryns/kokossnitter med rabarber og jordbær, rabarber lagkage, rabarber/jordbærgrød, rabarbersnitter og rabarberpure OPSKRIFT 6 pers. Ingredienser Bund 55g havregryn 20g mandler 1 æg 10g kokosolie 5 dadler 1 spsk. multisød 1 tsk. vanilje 1 tsk. bagepulver   Fyld 120g rabarber 2 spsk. multisød (kan erstattes af honning eller alm. sukker)   Crumble 6 dadler 35g havregryn 1 spsk. multisød evt. lidt hakket mandler   Fremgangsmåde
  1. Skær rabarberne i 1 cm tern, kom dem i en skål sammen med 1 spsk. multisød og lad det trække 30 minutter.
  2. Lav nu bunden ved at komme dadler, kokosolie, æg, havregryn og mandler i en blender og blend godt sammen. Tilføj derefter multisød, bagepulver og vanilje.
  3. Kom dejen i en springform (16 cm) med bagepapir og spred den ud. Tilføj rabarberne og pres dem lidt ned i bunden.
  4. Lav crumble ved at blende dadlerne og vend derefter havregryn og multisød, og rør til en ensformigt masse. Her kan I eventuelt hakket lidt mandler og vende i crumblen.
  5. Kom crumblen over kagen, samt eventuelt lidt mandelflager, og bag den i en 180 grader forvarm ovn i 30 minutter.