En 'almindelig' rabarberkage med både sukker, smør og hvedemel

Her får I opskriften på en helt almindelig rabarberkage, hvori der er tilsat både smør, sukker og mel og der er ingen tvivl om at den smager virkelig godt. Jeg har faktisk aldrig hverken bagt eller smagt en 'rigtig' rabarberkage før denne sommer. Min kusine skulle holde fødselsdag og ville gerne have en rabarberkage, så den måtte vi jo prøve at lave. Jeg fik bikset en opskrift sammen og der var rimelig stor begejstring. De syrlige rabarber sammen med den søde og sprøde kagedej er virkelig lækker. Dertil kan man servere enten creme fraiche, vaniljeis eller piskefløde til. Jeg hælder mest til vaniljeis og flødeskum, men creme fraiche smager nu også godt til. OPSKRIFT 14-16 pers. Ingredienser Bund 400g rabarber 250g mel 210g blødt smør 1,5 tsk. bagepulver 350g sukker 3 æg 2 tsk. vaniljesukker eller 1 vaniljestang   Crumble 95g blødt smør 95g mel 120g sukker Evt. 40g hakket mandler   Fremgangsmåde
  1. Start med at skære rabarber i 1 cm stykker og bland det sammen med 50 g af sukkeret og lad det trække 30 minutter.
  2. I en skål pisker I det bløde smør sammen med det sidste sukker (300g) til en luftig hvid masse. Tilsæt derefter 1 æg af gangen og pisk.
  3. I en anden skål blander I mel, bagepulver og vaniljepulver sammen og vender det tilsidst i den pisket masse.
  4. Kom dejen i en form (ca. 22x30), kom rabarberne ovenpå dejen og mas dem lidt ned.
  5. Lav nu den lækre crumble ved at blande alle ingredienserne sammen og kom det ovenpå kagen. Bag kagen i ca. 40 minutter ved 200 grader.
  6. Lad den køle lidt af inden I tager den ud af formen. Kagen kan sagtens holde sig lækker i flere dage, bare sørg for at pakke den godt ind.