Bagt pasta med kylling og grøntsager

      Opskriften er lavet i samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling

En dejlig nem og ikke mindst yderst lækker ret, som kan bikses sammen på 20 minutter og efterfølgende bare skal i ovnen 20 minutter. Denne ret består af bagt pasta med en alle hulens masse grøntsager, kyllingestykker og en lækker sauce. Retten smager skønt og jeg er ret sikker på at både børn og voksne vil være vilde med den. Derudover er det en god måde at få en masse grøntsager indenbords. Til retten kan man servere en let salat og et godt stykke brød. OPSKRIFT 3-4 pers. Ingredienser 2 brystfileter 100g rå fuldkornspasta 50-60g revet mozzarella 13% 1/2 squash 10 cherrytomater 1 peberfrugt 1 løg 2 fed hvidløg 2 håndfulde spinat 3 skiver kalkunbacon eller serranoskinke 1 dåse hakket tomater 1 stor spsk. tomatpure 3 dl mornaysauce 4% eller madfløde 4% 1/2 tsk. solbæreddike 1 tsk. tørret oregano 1 tsk. tørret basilikum 1 tsk. tørret rosmarin 1 spsk. rapsolie med rosmarin 1/2 dl vand   Fremgangsmåde
  1. Start med at koge pastaen efter anvisning og dræn dem.
  2. Skær løg og hvidløg i terne og steg det på en pande, i olie med rosmarin, ved middel varme i 5 minutter. Skær kyllingefileterne og kalkunbacon i tynde strimler, strø salt og peber på kyllingen, og steg både kylling og bacon på panden i ca. 5 minutter.
  3. Imens skær I peberfrugt i terns, squash i halve skiver og halverer cherrytomaterne. Kom grøntsagerne på panden og lad det stege med nogle minutter. Kom tomatpure på panden, lad det lige stege 30 sekunder, tilføj derefter hakket tomater, 2,5 dl mornaysauce samt vand.
  4. Derefter tilføjer I rosmarin, oregano og basilikum, den kogte pasta samt spinat. Vend det hele godt rundt og smag til med eddike, salt og peber.
  5. Kom retten i et fad, hæld den halve dl mornaysauce over toppen og afslut med den revet mozzarella. Kom fadet i en 200 grader forvarm ovn i ca. 20 minutter.

Sponsoreret af Frijsenborg Herregårdskylling