Kødboller i tomat/kokossauce

Opskriften er lavet i samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling

Her får I endnu en nem og lækker hverdagsret, som ikke tager alverdens tid at bikse sammen, hvilket jo er ganske rart indimellem. Denne ret består af nogle krydrede kødboller, skal I servere det for børn, kan I sagtens undlade karrypasta, eller tilføje lidt mindre, da det kan være lidt stærkt. Kødbollerne serveres i en lækker cremet tomat/kokossauce med en god håndfuld grøntsager. Til retten passer det perfekt at servere ris til. Det kan enten være de helt almindelig hvide ris, fuldkornsris, brune ris eller som jeg ofte spiser til, blomkålsris. OPSKRIFT 3 portioner Ingredienser Kødboller 400g hakket kylling 1 løg 1 håndfuld spinat 1 lille håndfuld persille 30g soltørret tomater 1 tsk. karrypasta Salt og peber   Sauce 1 løg 1 peberfrugt 1 dåse hakket tomater 1 tsk. karrypasta 3 dl light kokosmælk 1 tsk. olie   Fremgangsmåde
  1. Start med at lave kødbollerne ved at fintsnitte soltørret tomater, løg, spinat, persille og bland det sammen med det hakket kød. Tilføj derefter salt, peber og karrypasta og rør det godt sammen. Hvis I har tid, kan I lige komme farsen på køl en halv times tid, men det er ikke nødvendigt.
  2. Form farsen til 16-18 små boller og steg dem på en pande med lidt olie, det tager ca. 15 minutter. Husk at vende kødbollerne undervejs, så de får farve på alle sider.
  3. Mens kødbollerne får farve, kan I gå i gang med saucen.
  4. Skær løg og peberfrugt i store tern. Tag de færdigstegte kødbollerne af panden og steg løg og peberfrugt i 5 minutter. Tilføj karrypasta, hakket tomater og kokosmælk og lad det simre et par minutter. Smag til med salt og peber.
  5. Kom saucen over kødbollerne og server med ris til. Velbekomme.

Sponsoreret af Frijsenborg Herregårdskylling