Saltet karamel/mandelbar

Jeg elsker rawbar i alle afskygninger. Ofte består det af en lidt sprød bund, karamel, en slags nødder og dertil et godt lag chokolade. Det smager fantastisk og tilmed syndigt. Dette er ikke kalorielette barer, men de er fyldt med en masse gode ting, de mætter ret meget og stiller den søde tand. Disse barer består af en sprød grov kakaobund, en lækker cremet karamel lavet på dadler og vendt i en god håndfuld saltet mandler. Dermed er de toppet med lidt mandelsmør og smeltet chokolade - amen det lyder jo bare fantastisk. Har I ikke mandelsmør eller bryder I jer ikke om det kan både mandelsmør og de saltet mandler byttes ud med anden nøddesmør og andre saltet nødder. På bloggen ligger forskellige opskrifter på lignende barer, da det som sagt er noget jeg er ret vild med. I kan eksempelvis finde opskriften på snickers bidder, mandel/chokoladebidder samt denne (ikke raw) brownie toppet med en karamel/peanutbuttercreme. OPSKRIFT 12 stk. Ingredienser Bund 60g mandler 100g havregryn 40g kokosolie 2 spsk. mandelsmør 6 store friske dadler 2 spsk. kakaopulver 2 spsk. Fiber sirup fra EASIS (kan undlades og sødes med anden sødemiddel)   Karamel 200g dadler 3 spsk. mandelsmør 50g karamel topping fra EASIS eller bodylab   Øvrigt 60-70g saltet mandler 3 spsk. mandelsmør 100g mørk chokolade - Eks. sukkerfri fra EASIS 1 spsk. kokosolie   Fremgangsmåde
  1. Start med at lave bunden ved at komme alle ingredienser i en blender og blend til en lidt grov masse. Kom massen i en form (20x20) og pres det godt ned i bunden. Stil formen på køl.
  2. Lav karamellem ved fjerne stenene fra dadlerne, kom dem i en skål med varmt vand i 3-4 minutter. Kom derefter dadlerne i en blender og blend til pure.
  3. Kom dadelpureén i en gryde sammen med mandelsmør, karamel topping, salt og lad det simre ved middelvarme i et par minutter.
  4. Vend de saltet mandler i karamellen og fordel det på bunden. Strø 3 spsk. mandelsmør over karamellen og stil igen formen på køl.
  5. Smelt chokoladen og tilføj kokosolie. Hæld chokoladen over karamellen, stil den igen på køl til chokoladen er stivnet. Skær ud i 12 stk. og spis. De kan sagtens kommes i en lufttæt beholder og stilles på køl 4-5 dage.