Havregrynscookies med mandelsmør og mørk chokolade

Cookies er altid lækkert både de 'rigtige' fyldt med smør, sukker og en masse andre lækkerier, men indimellem er det dejligt med cookies, som er lavet på en masse råvarer som havregryn, nødder, tørret frugter og lignende. Disse cookies er lavet uden tilsat sukker, uden smør og så er de tilmed glutenfri, hvis man altså vælger at bruge glutenfri havregryn. De er lavet på mandler, havregryn, kokos, mandelsmør og ikke mindst lidt god chokolade. Jeg valgte at bruge chokoladeknapper fra Callebeau, som jeg synes smager fantastisk, men ønsker I dem helt sukkerfri, så kan I altid bruge chokolade fra EASIS. Her på bloggen ligger i forvejen et par opskrifter på cookies. Eksempelvis ligger der en opskrift på cookies med 'nutella', marcipan og chokolade, bønnecookies, cookies lavet på rugbrød og med mørk chokolade, en anden lavet på kikærter ligeså med mørk chokolade, en cookieopskrift med peanutbutter samt nogle helt almindelig cookies (med sukker og smør) og karamel chokolade. OPSKRIFT 10 stk. Ingredienser 120g havregryn 75g mandler 1 æg 1 tsk. bagepulver 30g kokosolie 2 spsk. mandelsmør 2 spsk. multisød fra EASIS (eller honning eller flydende sødemiddel) 1 tsk. vanilje Et nips salt 50-70g mørk chokolade (Evt. sukkerfri fra EASIS eller god kvalitets chokolade)   Fremgangsmåde
  1. Kom mandlerne i en foodprocessor og blend til groft mel. Tilføj havregryn, bagepulver, æg, kokosolie, vanilje, salt, multisød og mandelsmør. Blend det hele godt sammen.
  2. Vend chokoladen i massen og del i 10 stykker. Rul dem til kugler og mas dem en smule på en bageplade.
  3. Bag kagerne ved 200 grader i 12-14 minutter. Tag dem ud af ovnen og lad dem ligge 5 minutter på bagepladen, så de lige kan sætte sig. Derefter kan de placeres på en rist og skal så køle helt af.