Sundere fish and chips

Fish and chips er en ret velkendt engelsk ret og jeg er sikker på, at de fleste af os kender til retten. Det er måske ikke noget alle har smagt, men har højst sandsynligt hørt om retten. Normalt består retten af friteret pommes og indbagt friteret fisk, men jeg har her prøvet at lave en lidt sundere version. Kartoflerne er bagt i ovnen og fisken er paneret i en blanding af cornflakes fra EASIS og havregryn og er i stedet stegt på en pande i lidt olie. Dog kan de sagtens bages i ovnen i stedet, hvis I foretrækker. Til denne lækre ret serverede jeg en nem ærtedip, som jeg synes passer perfekt til. OPSKRIFT 2 pers. Ingredienser Fisk 350g kulmule 30g havregryn 50g cornflakes fra EASIS 50g kikærtemel (eller anden mel) 1 æg Salt og peber   Ærtemos 100g frosne ærter 1 spsk. fromage fraiche eller creme fraiche 1 spsk. citronsaft Salt og peber   Pommes (chips) 300g kartofler 200g gulerødder eller søde kartofler 1 tsk. olie 1 tsk. salt   Fremgangsmåde
  1. Start med at ordne kartoflerne og gulerødderne. Skær dem i pommes lignende størrelser, kom dem på en bageplade med bagepapir, hæld lidt olie og salt over og bag dem i ovnen ved 200 grader i 45 minutter. Husk at vende undervejs.
  2. Mas cornflakes og bland dem sammen med havregryn, kikærtemel samt salt og peber og kom det på en tallerken. I en dyb tallerken piskes ægget.
  3. Skær kulmule i mindre stykker og paner dem først i æg og derefter i 'rasp'-blandingen.
  4. Steg kulmulen på en pande ved middelvarme i lidt olie. De skal ca. have 2 minutter på hver side, hvis de ikke er ret tykke.
  5. Mens fisken steger, kan I lave ærtemosen ved at koge de frosne ærter i 1 min. Mas dem med en gaffel og tilføj fromage fraiche, citronsaft samt salt og peber
  6. Server den stegte fisk med de ovnbagte chips samt ærtemosen - og I har en lidt sundere version af fish and chips.