Karamelsauce uden tilsat sukker

En ting jeg er vild med er karamel, det smager bare fantastisk. Både alene, men også ovenpå alverdens ting som vafler, pandekager, grød og lignende. Derudover har jeg mange opskrifter hvori 'karamelsauce' indgår. Indtil nu har jeg dog lavet min karamel på dadler, men jeg fik lyst til at se, om det var muligt at lave en 'rigtig' karamelsauce ud af forskellige sukkererstatninger fra EASIS - og det kunne man :) Denne karamel er lavet på sammen måde som man normalt laver karamel. Normalt bruger man sukker, fløde, smør og glykose, hvilket jeg her har skiftet ud med perfect fit, fiber sirup og cremefine 19% og man kan ikke smage forskel. Nu skal jeg snart i gang med at lave en masse opskrifter med min nye form for karamel. Denne karamelsauce synes jeg har den helt rigtige konsistens og tykkelse. Den er ikke så tynd at den løber, men heller ikke så tyk, at den ikke kan smøres på et stykke brød uden at ødelægge det fuldstændig. Det er en helt perfekt karamelsauce. OPSKRIFT Ingredienser 100g fiber sirup 100g perfect fit 200g cremefine 19%   Fremgangsmåde
  1. Kom alle 3 ingredienser i en kasserolle. Lad det stille og roligt blive varmt og lad det efterfølgende simre 20-25 minutter.
  2. Sørg for at røre i gryden indimellem så karamellen ikke brænder på.
  3. Efter ca. 25 minutter skulle I gerne have en lækker og mørk karamelsauce. Stil gryden med karamelsauce til siden og lad det køle lidt af.
  4. Kom karamellen på et glas og lad den står enten på køkkenbordet eller på køl. Kommer I den på køl, bliver den dog lidt mere fast.

Lavet i samarbejde med EASIS