Flødekarameller med havsalt - uden tilsat sukker

Da jeg for et stykke tid siden fik lavet en lækker lækker karamelsauce uden tilsat sukker, fik jeg i samme omgang testet en opskrift på lækre flødekarameller med havsalt. De er lavet ud fra samme metode, men jeg har tilføjet lidt mindre cremefine, så den blev mere fast end opskriften på karamelsauce. Dette fungerede perfekt og gav nogle lækre bløde karameller. I kan dog sagtens droppe saltet, hvis I ikke er så vilde med saltet karamel, som jeg er. Om flødekarameller er specielt juleagtigt, det er jeg faktisk lidt i tvivl om, men under alle omstændigheder så kan flødekarameller kun gøre godt i jule slikskålen. OPSKRIFT Ingredienser 100g fiber sirup 100g perfect fit 75g cremefine 19%   Fremgangsmåde
  1. Kom fiber sirup, perfect fit og cremefine i en kasserolle og lad det simre 15-20 minutter. Kom 1 tsk. havsalt eller salt flager i massen og lad det simre 1 minuts tid mere.
  2. Efter 12-14 minutter kan I teste om karamellen har fået. Komme lidt karamel på et ske og komme den på køl 1 minuts tid. Har karamellen fået den rette bløde konsistens, så har dem simret nok.
  3. Kom massen i en form beklædt med bagepapir og strø med lidt havsalt på toppen. Lad massen stå på køkkenbordet 4-5 timer, så den kan sætte sig. I kan eventuelt stille den på køl, men så bliver karameller nok ret hårde.
  4. Skær karamellen i mindre stykker og nyd!

EASIS produkter er sponsoreret af EASIS