Hjemmelavet daim uden tilsat sukker

DAIM uden tilsat sukker! Jeg synes daim er en lidt underlig stykke chokolade/karamel eller hvad man lige kalder det. Ingen tvivl om at daim smager fantastisk, men det er lidt irriterende da det ofte sætter sig fast i tænderne, men ikke desto mindre fik jeg lyst til at teste en opskrift på hjemmelavet daim uden tilsat sukker. Disse stykker er lavet på forskellige produkter fra EASIS som perfect fit og fiber sirup, som er kogt sammen i lang tid til det er blevet til en lækker karamel. I normale daimstykker er der blendet mandler i, hvilket jeg ikke vidste, men derfor har jeg selvfølgelig gjort det samme. OPSKRIFT 16 stk. Ingredienser 130g fiber sirup 130g perfect fit 75g creme fine 19% 50g hakket mandler 100g smeltet chokolade   Fremgangsmåde
  1. Kom fiber sirup, perfect fit og cremefine i en lille gryde. Lad massen simre i ca. 35 minutter til det er blevet til en meget tyk og mørk karamel.
  2. Blend mandler fint, dog ikke til mel da der skal være små stykker mandler.
  3. Kom de blendet mandler i karamellen og rør det godt sammen.
  4. Hæld massen ud på et stykke bagepapir og lad det ligge 5 minutters tid. Skær massen i mindre stykker med en kniv, så det kan brækkes fra hinanden, når massen er helt størknet.
  5. Bræk stykker fra hinanden, smelt chokoladen og vend daim stykkerne deri. Kom dem tilbage på bagepapiret og lad chokoladen stivne.

EASIS produkter er sponsoreret af EASIS