Chokoladebarer med ristet hasselnødder - ala Ragusa

Julen er for alvor gået i gang og december bevæger sig fremad med haste skridt. Jeg synes altid december måned går ekstremt hurtigt. Man når lige at tænde det første lys i adventskransen, og inden man ser sig om er det blevet juleaften. Så det gælder om at nyde måneden så længe den varer. I december, måske mere specifikt i juledagene, er det kutyme at man laver og serverer konfekt, det er det i hvert fald i min familie. Vi plejer altid at lave en masse konfekt med nougat og marcipan, men indimellem er det rart med en lidt anden slags konfekt. Derfor har jeg lavet disse små chokoladestykker med ristet hasselnødder. De smager så godt og minder en smule om Ragusa. Det er en yderst nem slags konfekt, som egentlig 'bare' består af ristet hasselnødder (hvis I ikke kan lide hasselnødder, kan I sagtens skifte dem ud med andre ristet nødder), lidt god mørk chokolade samt til smørepålæg. Af smørepålæg kan I bruge præcis den I foretrækker. Jeg har brugt den fra EASIS, men om I vil bruge nutella, en hjemmelavet eller en helt anden, det er op til jer. OPSKRIFT ca. 16 stk. Ingredienser 250 god mørk chokolade evt. sukkerfri 50g smørepålæg (eller nutella) 130g ristet hasselnødder 1 tsk. flydende sødemiddel (kan undlades)   Øvrigt 60g mørk chokolade 1 tsk. kokosolie   Fremgangsmåde
  1. Start med at riste hasselnødderne ved at komme dem på en bradepande med bagepapir. Kom bradepanden i en 160 grader forvarm ovn i 20 minutter. Husk at vende nødderne indimellem.
  2. Når nødderne er ristet, skal de køle af i 5 minutter, hvorefter I kan fjerne skallerne ved at gnide nødderne mod hinanden enten med hænderne eller i et viskestykker. Lad efterfølgende nødderne køl af, mens I forbereder resten.
  3. Smelt 250g mørk chokolade over et vandbad ved middelvarme. Når chokoladen er smeltet, tilføjer I smørepålægget. Er I som jeg lidt af en sukkergris, kan I tilføje et par dråber sødemiddel, men det er ikke en nødvendighed :)
  4. Kom de ristet hasselnødder i chokoladen og kom det i en form beklædt med bagepapir. Stil formen i køleskabet 1 time eller på frost en halv time eller til chokoladen er stivnet.
  5. Smelt det sidste chokolade (de 60g) enten over vandbad eller i mikroovnen sammen med kokosolien. Hæld den smeltet chokolade over chokoladebaren i formen og stil den igen på køl til chokoladen har sat sig.
  6. Tag chokoladen ud af bagepapiret, skær i mindre stykker og server.