Flødeboller uden tilsat sukker

SUKKERFRI FLØDEBOLLER! Jep det er helt korrekt. Jeg har lavet en opskrift på flødeboller, hvor der ingen tilsat sukker er brugt - og de smager fantastisk og minder utrolig meget om rigtige flødeboller. Jeg har testet dem et par gange og serverede dem i weekenden for mine veninder, som ikke kunne smage at flødebollerne var uden tilsat sukker. Jeg har gjort brugt at forskellige produkter fra EASIS, som minder om de ting man bruger til rigtige flødeboller. For det første har jeg lavet bundene af marcipan fra EASIS, fordi jeg elsker marcipanbunde. Derudover har jeg skiftet sukker ud med perfect fit og glykose ud med fiber sirup. Ellers har jeg gjort på nøjagtig samme måde, som man normalt gør, når man laver flødeboller. Når flødebollerne er toppet med smeltet chokolade kan man pynte dem med alverdens ting, som eksempelvis kokosmel, hvilket rigtig mange er glade for, men I kan sagtens undlade eller pynte med noget helt andet. OPSKRIFT 20-25 stk. Ingredienser Fyld 120g æggehvider 185g perfect fit fra EASIS 75g fiber sirup fra EASIS 1 spsk. vanilla paste   Bund 200g sukkerfri marcipan fra EASIS 4 spsk. florsød fra EASIS 2 spsk. mandelessens   Øvrigt 200g mørk chokolade 60 kakaosmør   Fremgangsmåde
  1. Start med at lave bundene ved at vende marcipanen i florsød og mandelessens. Rul marcipanen ud og udstik 20-25 små kager. Jeg lavede dem ret små, ca. 3,5 cm i diameter.
  2. Bag bundene i en 200 grader forvarm ovn i 6-7 minutter og lad dem efterfølgende køle af på en rist.
  3. Kom æggehvider i en skål sammen med 1 spsk. perfect fit og pisk i 3-4 minutter. Imens kommer I perfect fit og fiber sirup i en gryde og lader det koge til massen er 117 grader.
  4. Pisk sukkermassen i de pisket æggehvider, i en tynd stråle, imens I pisker i massen. Når alt det smeltet sukker er tilføjet, skal der piskes i 5-6 minutter ved høj hastighed.
  5. Når skummet er blevet fast, tilføjer I vanilla paste og kommer skummet på en sprøjtepose.
  6. Sprøjt skummet på de afkølet bunde og lad dem stå ved stuetemperatur i 1 times tid.
  7. Hak chokolade og kakaosmør og smelt det.
  8. Når chokoladen er omkring 32 grader, dypper I flødebollerne deri og stiller dem på en rist, så chokoladen kan dryppe af. Pynt eventuelt flødebollerne med kokos eller andet pynt.
  9. Lad flødebollerne stå til chokoladen har sat sig og nyd.

Alle produkter fra EASIS er sponsoreret af EASIS