Kakao/kokossnitter

Jeg har faktisk aldrig smagt kokossnitter, men jeg så det for et stykker tid siden i et supermarked og syntes det så ret lækkert ud. Så det måtte jeg selvfølgelig lige tjekke ud på nettet, for at finde ud af hvad det egentlig var. Jeg læste lidt om snitten og jeg har nu lavet min egen version af disse kakao/kokossnitter, som er uden tilsat sukker, smør og gluten. Snitterne består af en sprød bund, den samme som jeg har brugt til mine studenterbrød. Dernæst er bunden smurt med lidt hindbærsyltetøj og er til sidst toppet med denne lækre kokostopping, som er lavet på kokosmel, kaffe, kakao og dadler og det smager helt fantastisk. Jeg har som sagt aldrig smagt de rigtige kakao/kokossnitter, så jeg ved ikke om disse smager som de originale, men de smager virkelig godt. OPSKRIFT 10-12 stk. Ingredienser Bund 60g havregryn 50g mandler 35g sukkerfri marcipan fra EASIS (kan undlades og byttes med mandler) 2 spsk. kokosolie 1 æg   Topping 160g dadler 160g kokosmel 70g sukkerfri marcipan fra EASIS 2 dl vand 2 spsk. kokosolie 5-6 spsk. brygget kaffe 3 spsk. kakaopulver   Øvrigt 2-3 spsk. hindbærmarmelade fra EASIS   Fremgangsmåde
  1. Lav bunden ved at blende mandler, havregryn, marcipan, æg og kokosolie godt sammen.
  2. Kom massen på et stykke bagepapir og form til en firkant. Bunden skal ikke være mere en 4-5 mm. Bag bunden ved 200 grader i 10-12 minutter. Lad efterfølgende bunden køle helt af på en rist.
  3. Lav nu toppingen ved at blende dadler og vand til en ensformigt masse. Kom dadelmassen i en skål sammen med kokosolie, revet marcipan, kokosmel, kakao og friskbrygget lidt afkølet kaffe og rør det hele godt sammen. Smag massen til og juster evt. med lidt mere kaffe.
  4. Kokosmassen skal hænge sammen, dog ikke være tør, men den skal kunne formes og blive stående. Så virker den for blød, kan I tilføje lidt ekstra kokosmel.
  5. Smør den afkølet bund med lidt hindbærmarmelade og form kokosmassen i samme størrelse som bunden. Kom kokosmassen ovenpå bunden og lad den stå nogle timer så den kan samle sig - gerne til dagen efter.
  6. Skær kagen i mindre 'snitter' og server.

EASIS produkter er sponsoreret af EASIS