Snickers cheesecake uden tilsat sukker

Cheesecake ala snickers cheesecake, dog uden tilsat sukker, men min egen hjemmelavet karamel, som smager helt fantastisk og præcis ligesom rigtig karamel. Jeg er blevet helt vild med cheesecake og er begyndt at lave det forholdsvis ofte, selvom det er ret nyt for mig. Det gode ved cheesecakes er at det kan laves på rigtig mange måder og med en masse forskellige smagsnuancer. Denne cheesecake minder en smule om en snickers cheesecake, da den består af peanuts, chokolade og ikke mindst en hjemmelavet karamelsauce samt en karamelmasse med saltet peanuts, som skal vendes i ostemassen - Det er sååå lækkert. Det lyder måske en smule omstændigt, men det er slet ikke så svært. OPSKRIFT 16 stk. Ingredienser Bund 120g peanuts 130g dadler 70g havregryn 1 spsk. peanutbutter   Fyld 400g philadelphia light 250 ml cremefine 19% 1 tsk. vaniljepulver- eller pasta 2 spsk. perfect florsød (eller lidt flydende sødemiddel) 4 husblas 1 spsk. hjemmelavet karamelsauce   Karamel 120g fiber sirup 120g perfect fit 200g cremefine 19%   Øvrigt 100g saltet peanuts 60-70g mørk chokolade   Fremgangsmåde
  1. Start med at lave karamellen ved at komme 110g fiber sirup, 110g perfect fit samt cremefine i en lille gryde og lad det simre i ca. 25 minutter, hvorefter det vil ligne og smage som rigtig karamel. Husk at røre i karamellen ret ofte.
  2. Kom 2/3 del af karamelsaucen i en skål, lad den sidste del af karamellem blive i gryden, tilføj 10g perfect fit og 10g fiber sirup og stil gryden tilbage på blusset og lad det simre i små 10 minutter, mens I (ofte) rør i karamellen.
  3. Blend 50g peanuts, ikke til mel, men til mindre stykker. Efter de 10 minutter kommer I de blendet peanuts i gryden, blander det godt rundt og kommer det på et stykke bagepapir. Karamelmassen skulle gerne være blevet fast og skal nu bare køle helt af.
  4. Lav bunden ved at blende havregryn, peanuts, peanutbutter og dadler godt sammen. Kom et stykke bagepapir i bunden af en form (20 cm x 20 cm), hæld massen til bunden i formen og mas det godt sammen.
  5. Nu skal I lave fyldet. Start med at komme husblas i koldt vand i 20 minutter. Pisk cremefine til en let skum og kom det i en skål. Pisk philadelphia, 1 spsk. af den afkølet karamelsauce, florsød og vanilje godt sammen.
  6. Hak den afkølet karamelmasse med peanuts til mindre stykker.
  7. Kom de udblødte husblas i en lille gryde og lad det smelte - det tager ikke mere end 10 sekunder. Kom 2 spsk. pisket philadelphia ned til de smeltet husblas, rør godt rundt og pisk det derefter i det resterende philadelphia.
  8. Vend til sidst den pisket cremefine samt de hakket karamelstykker i ostemassen og smag til med lidt sødemiddel.
  9. Hæld ostemassen i formen og stil den på køl nogle timer, gerne til dagen efter.
  10. Når kagen har sat sig, tager I den ud af formen og kommer den på et fad. Find de sidste saltet peanuts frem, karamelsaucen og smelt chokoladen.
  11. Top cheesecaken med karamelsauce, saltet peanuts samt den smeltet chokolade og spis. Chokoladen behøver ikke stivne helt, for så kan den være lidt svær at skære ud.

Alle EASIS produkter er sponsoreret af EASIS