Græskarkage med ostecreme

Det er sæson for græskar og udover at man kan bruge græskar til alverdens saltet retter, kan man så sandelig også bruge det i søde retter som eksempelvis græskarkage, som jeg her har lavet. Det smager skønt og er ret vinteragtigt, da kagen er krydret med varme krydderier som kanel og kardemomme. Derudover er den revet græskar med til at gøre kagen lækker svampet. Kagen er toppet med en ostecremen og ristet græskarkerner. Disse kerner er lavet ved at man rister et par håndfulde græskarkerner 2-3 minutter på en varm pande, tilføjer lidt honning eller 1 tsk. perfect fit fra EASIS og 1 tsk. kanel. Lad det hele smelte godt sammen på panden. Kom kernerne på et stykke bagepapir og lad det køle helt af. Knæk dem fra hinanden og top til sidst kagen med de honningristet græskarkerner. Udover honningen til de ristet græskarkerner, så er der ikke tilføjet nogen former for tilsat sukker i kagen og den er også glutenfri. OPSKRIFT 12 stk. Ingredienser 100g mandler 100g havregryn 150g dadler 250g revet græskar 1 dl mælk 40g kokosolie 2 æg 2 spsk. kanel 0,5 tsk. kardemomme 1 tsk. bagepulver 0,5 tsk. natron   Topping 300g philadelphia light 1 tsk. revet citronskal 12-15 dråber citrondaft 1 spsk. perfect florsød 1 tsk. vanilje Evt. 1 husblas   Fremgangsmåde
  1. Kom mandler, havregryn, dadler, kokosolie, mælk og æg i en foodprocessor og blend til en ensformigt masse.
  2. Riv græskar på et rivejern og vend det i dejen sammen med kanel, kardemomme, bagepulver og natron.
  3. Kom et stykke bagepapir i bunde af en springform på 24 cm og hæld dejen i formen. Bag kagen i en 180 grader forvarm ovn i ca. 35 minutter. Tjek med en kniv om kagen er færdigbagt. Lad efterfølgende kagen køle helt af på en rist.
  4. Når kagen er blevet kold, kan I lave ostecremen til at toppe kagen med.
  5. Hvis I ønsker ostecremen fast, skal I bruge 1 husblas, men det kan sagtens undlades.
  6. Starte med at kom husblas i koldt vand i 20 minutter.
  7. Pisk philadelphia, citronskal, citronsaft, vanilje og florsød til en luftig masse.
  8. Smelt husblas i en gryde og lad det køle af 5 minutter. Pisk 2 spsk. ostecreme i den smeltet husblas og pisk efterfølgende husblasmassen i ostemassen.
  9. Lad cremen stå 5 minutter og smør den efterfølgende på kagen. Top tilsidst kagen med de honningristet græskarkerner.