Madplan uge 42

Efterårsferien nærmer sig og mange mennesker har muligvis fri eller har måske et par fridage i næste uge. Derudover har mange børn fri fra skole og dette betyder muligvis, at der er tid til enten at kræse lidt ekstra om aftensmaden eller mulighed for at have børnene med i køkkenet. Derfor består næste uges madplan af et par klassiske børneretter, hvor også ungerne kan være med, samt et par retter som der kan hygges med. Madplan uge 42 Mandag: Kylling i karry Tirsdag: Blomkåls risotto med kylling, squash og svampe Onsdag: Pizza Torsdag: Gammeldags grydesteg Fredag: Fish and chips med ærtemos Lørdag: Forloren hare med rødbedesalat og ovnbagte grøntsager Søndag: Sandwich med salater Mandagen starter ud med en lækker gang kylling i karry lavet på kokosmælk og fyldt med en masse grøntsager. Hvis I køber en god portion kyllingefileter kan I om tirsdagen lave en slags risotto lavet på blomkål, fyldt med kylling, squash og svampe. Onsdag kan I lave pizza og jeg har alverdens opskrifter på pizzabunde, og så kan I toppet dem med prævis det I foretrækker. Jeg har en opskrift på blomkålsbund, sød kartoffelbund, hytteostbund, koldhævede grov bund samt en bund som er lavet på både sød kartoffel og blomkål. Torsdag står den på gammeldags grydesteg med en masse kogte grøntsager som kartofler, porrer, gulerødder, broccoli og blomkål samt en god hjemmelavet fedtfattig sauce. Fredag kan I lave denne engelske klassikere 'fish and chips' som er lavet på kulmule paneret i havregryn, cornflakes og kikærtemel. Dertil kan I lave ovnbagte kartofler og gulerødder. Lørdag kan I lave en god gammel klassikere som forloren hare med ovnbagte kartofler og blandet rodfrugter samt en rødbedesalat. Søndag kan I lave noget nemt bestående af sandwich med salater. Her kan I enten lave spinatboller, sandwichboller, ølboller, squashboller, gulerodsboller eller disse glutenfri boller med kerner. Bollerne kan I fylde med en salater som æggesalat, tunsalat, laksesalat1, laksesalat2, makrelsalat, skinkesalat eller hønsesalat. Hvis I laver en stor portion boller og salat, så har I til madpakken dagen efter.