Karamel/chokolade konfekt

Julekonfekt hører december måned til og derfor får I her en opskrift på en virkelig lækker slags konfekt, som passer perfekt til julehyggen. Disse stykker består af en sprød bund lavet på gryn og nødder, derefter ligger der et lag karamel og tilsidst er de toppet med en cremet chokolade ganache med mandelstykker. Som sædvanlig er de glutenfri, hvis man altså vælger at bruge glutenfri havregryn, og der er ingen tilsat sukker i denne konfekt. Lige en lille note; hvis I kommer stykkerne i køleskabet, så bliver karamellen ret hård, så det fungerer bedst hvis man lader dem stå ved stuetemperatur. Ellers kan man godt undlade karamellen, det smager stadig utrolig godt. OPSKRIFT 12 stk. (små passende stykker) eller 4-5 af dem på billedet Ingredienser Bund 40g mandler 40g havregryn 1 spsk. nøddesmør 65g dadler 1,5 spsk. kakaopulver   Karamel 50g perfect fit 60g fiber sirup 40g cremefine 19%   Chokolademasse 85g mørk chokolade 85g cremefine 19% 2 friske dadler 30g mandler (gerne ristet)   Fremgangsmåde
  1. Start med at sætte karamellen over. Kom fiber sirup, perfect fit og cremefine i en lille gryde og lad det simre ved middelvarme i 20 minutter.
  2. Mens karamellen bliver tilberedt, kan I gå i gang med bunden. Kom mandler og havregryn i en blender og blend til helt små stykker.
  3. Kom dadler, nøddesmør og kakaopulver i blenderen og blend til en ensformig masse.
  4. Massen kommes i en form og mases godt sammen. Stil på køl til karamellen er klar.
  5. Når karamellen er blevet færdig, stilles den til siden 1 minuts tid og kommes til sidst ovenpå bunden og stilles tilbage i køleskabet eller på frost.
  6. Lav chokolademassen ved at give cremefine et hurtigt opkog. Hak chokoladen og kom det i en skål. Fjern stenene fra dadlerne og kom dem i varmt vand i 2-3 minutter.
  7. Hæld den varme cremefine over chokoladen, lad det stå 2 minutter og rør det godt sammen.
  8. Mas dadlerne med en gaffel, rør det i chokolademassen og blend hurtigt med en stavblender. Lad massen stå et par minutter og rør i den jævnligt, så luftboblerne forsvinder.
  9. Hak mandlerne groft, vend dem i chokolademassen og hæld det hele over kagen.
  10. Stil kagen tilbage på køl i minimum et par timer til chokolademassen har sat sig.
Tip: I kan eventuelt riste mandlerne i ovnen først, så smager de af mere. De skal have 20 minutter ved 160 grader og køles af, inden de vendes i chokolademassen.