Julegrød med æble og hasselnødder
Julegrød toppet med kanelstegte æbler, ristet hasselnødder og lidt granatæble. Grød smager fantastisk og fungerer perfekt i de kolde vintermåneder. Det er bare en god og hyggelig måde at starte dagen på.
Så er I ligesom jeg vilde med grød, skulle I prøve denne julegrød smagt til med kanel og kardemomme. Ved egentlig ikke om man kan kalde den julegrød, for i princippet er risengrød jo den ultimative julegrød, så dette kalder vi julemorgenmadsgrød :)
OPSKRIFT 1 pers.
Ingredienser
50g grovvalsede havregryn
1 spsk. chiafrø
2,5 dl vand eller mælk (eller en blanding)
Lidt kardemomme
1 tsk. kanel
Et nips salt og eventuelt lidt sødemiddel
Topping
1/2 æble
0,5 tsk. kanel
5g fiber sirup eller honning
5g ristet hasselnødder
Fremgangsmåde
- Skær et halvt æble i tern, kom det på en pande med enten honning eller fiber sirup samt kanel.
- Lad æblerne stege 4-5 minutter ved middelvarme.
- Kom grovvalsede havregryn, chiafrø, vand eller mælk, kanel, et nips salt og kardemomme i en gryde og lad det simre 3-4 minutter ved middelvarme. Er I en sukkergris som jeg, så kan I tilføje lidt flydende sødemiddel nu.
- Kom grøden i en skål, top med æblerne og evt. lidt ristet hasselnødder og granatæble :)