Kylling med rodfrugter og tranebær

Opskriften er lavet i samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling

Ovnbagt kylling med lidt blandet grøntsager og friske tranebær vendt i honning. En lækker og ret så nem ret, som er virkelig smagfuld. Det eneste som tager lidt tid i denne opskrift er parteringen, men det er slet ikke så omstændigt og svært som man måske kunne tro. I skal ikke være bange for at kaste jer ud i det, men virker det for uoverskueligt kan I i stedet bruge kyllingeoverlår eller kyllingefileter. Hav dog in mente at bruger I fileter, så skal I lade grøntsagerne bage i ovnen i 20 minutter, inden I lægger de brunede fileter ovenpå grøntsagerne og giver det hele ydeligere 20 minutter - ellers kan fileterne godt blive lidt kedelige. Jeg har tilberedt retten, i ovnen, på den pande, som jeg har brugt til at brune alle herligheder af på. Dog kan I sagtens komme det hele i et ovnfast fad (når det hele er brunet af på panden) og derefter komme det i ovnen. OPSKRIFT 3-4 pers. Ingredienser 1 hel kylling 10 kartofler 4 store gulerødder 2 rødløg 10 svampe 100g tranebær 1 spsk. honning Salt og peber   Fremgangsmåde
  1. Start med at partere kyllingen i 10 stykker. Strø salt og peber på kyllingestykkerne og brun dem godt af på en stor pande.
  2. Mens kyllingestykkerne steger, skæres kartofler og gulerødder i store stykker. Rødløg pilles og skæres i store både og svampene halveres.
  3. Når kyllingestykkerne er brunet af stilles de til siden, svampene kommes på panden og steges i 4-5 minutter.
  4. Stil også de stegte svampe til siden og kom løg, kartofler og gulerødder på panden sammen med lidt olie, salt og peber og lad det stege 5 minutter.
  5. Vend svampene i grøntsagerne og placer kyllingestykkerne (på nær kyllingefileterne) ovenpå grøntsagerne. Bland honning og tranebær sammen og hæld dem over panden.
  6. Kom panden i en 200 grader forvarm ovn i 20 minutter, tag panden ud af ovnen, kom kyllingefileterne på panden og steg det hele yderligere 20 minutter.

Sponsoreret af Frijsenborg Herregårdskylling