Juleboller med marcipan og chokolade

Findes der noget hyggeligere i denne skønne juletid end at sidde indenfor i varmen med et tæppe over sig, kalenderlyset tændt og så lige en lun hjemmebagt boller? Nej det tror jeg vist ikke. På bloggen ligger i forvejen en opskrift på juleboller med kanel og rosiner, men her kommer lige endnu en opskrift på juleboller, som denne gang er smagt til med marcipan og chokolade. Bollerne smager skønt og fungere godt med både et lag smør eller uden noget som helst - de kan sagtens spises som de er. Som sædvanlig er der ingen sukker eller smør i dejen, men den er sødet med perfect fit fra EASIS. Dog har jeg valgt at bruge en god mørk chokolade fra Callebaut, men man kan sagtens bruge den sukkerfri fra EASIS. OPSKRIFT ca. 16 stk. Ingredienser 50g gær 3 dl mælk 1 dl yoghurt eller creme fraiche 250g grahamsmel 400-500g hvedemel 1 æg 30g perfect fit 1/2 tsk. kardemomme 130g revet marcipan fra EASIS 150g mørk chokolade Nips salt Evt. lidt saft og revet skal fra 1 appelsin   Fremgangsmåde
  1. Start med at lune mælken en lille smule, den må endelig ikke blive for varm.
  2. Kom den lune mælk i en skål og udblød gæren deri. Tilsæt yoghurt, æg, perfect fit, kardemomme, salt samt alt melet. Hold dog lige igen med de sidste 50-70g hvedemel og fornem om det er nødvendigt.
  3. Her kan I eventuelt tilføje en lille tsk. gurkemeje, hvis I ønsker boller lidt gule, men det er ikke nødvendigt.
  4. Lad dejen køre på køkkenmaskinen til det hele er samlet og dejen slipper kanterne på skålen.
  5. Hak chokoladen eller brug chokolade knapper, riv marcipanen og kom det hele i skålen og lad det køre med i ca. 30 sekunder.
  6. Kom film og viskestykke over skålen og lad dejen hæve lunt 1 time.
  7. Del dejen i 16 stykker, rul bollerne og kom dem på en bageplade. Lad dem efterhæve 30 minutter.
  8. Pensl bollerne med et sammenpisket æg og bag bollerne i en 200 grader forvarm ovn i ca. 14 minutter. Lad bollerne køle lidt af på en rist.

EASIS produkter er sponsoreret af EASIS