Juletrøfler vendt i smeltet chokolade og ristet hasselnødder

En af mine yndling lækkerier her i julen, eller bare helt generelt, er chokoladetrøfler. Jeg er bare vild med chokolade, men disse trøfler er helt fantastiske. De er lækre cremet og har en dyb smag af chokolade - det er så lækkert. Husk at tilføje lidt salt til chokolademassen da det kun gør chokoladesmagen mere intens. Trøflerne er vendt i smeltet chokolade og ristet hasselnødder, hvilket jeg synes fungerer utrolig godt. Det er en smule omstændigt, men det er det hele værd. Har I dog ikke lige tid til det, eller bryder i jer ikke om nødder, så kan I nøjes med at rulle trøflerne i smeltet chokolade, kokosmel, kakaopulver, frysetørret hindbær eller hvad I synes. De fleste som har smagt dem synes de smager som Ferrero Rocher. Så er I til det, er jeg sikker på, at I vil synes om disse små kugler. De kan sagtens holde sig i køleskabet en uges tid. OPSKRIFT 12. stk. Ingredienser 125g chokolade 2 dl cremefine 18% 3 friske dadler Nips salt   Øvrigt 100g smeltet chokolade 100g ristet hasselnødder   Fremgangsmåde
  1. Hak chokoladen meget fint og kom i en skål.
  2. Varm cremefine op ved middelvarme til det lige akkurat skal til at koge, men det skal ikke koge.
  3. Kom den varme fløde i skålen til den hakket chokolade og lad det stå et par minutter. Pisk det godt igennem til massen er fin og lind - tilføj et nips salt.
  4. Med en gaffel maser i dadlerne og kommer dem i chokolademassen. Med en stavblender blender i dadlerne godt ud i massen. Lad derefter chokoladen stå nogle minutter og rør i det indimellem til boblerne forsvinder.
  5. Kom skålen på køl 3-4 timer. Mens massen står på køl, kan I gøre nødderne klar ved at fint hakker enten lidt mandler eller hasselnødder og rist dem på en pande 3-4 minutter. Lad dem efterfølgende køle helt af.
  6. Når de 4 timer er ved at være gået smelter I chokoladen enten over vandbad eller i mikroovnen og gør skålen klar til at vende kuglerne deri. Samtidig komme I de afkølet ristet nødder i en anden skål.
  7. Tag chokolademassen ud af køleskabet og skrab en spiseske af massen, rul kuglerne og vend dem i den smeltet chokolade og derefter i de ristet nødder. Kom dem på et stykke bagepapir og lad dem stivne.