Specier med chokolade

Lækre velsmagende specier med hakket mørk chokolade. Denne småkage er helt ny for mig, jeg kendte faktisk slet ikke til den, eller i hvert fald ikke som en julesmåkage, men jeg er kæmpe fan - de er virkelig gode. Jeg er ret sikker på at opskriften kan laves uden chokolade eller man kan bytte chokoladen ud med andre ting som hasselnødder, mandler, tranebær, pistacie eller lignende. Derudover vil jeg lige påpege at denne opskrift er lavet uden tilsat sukker og er samtidig glutenfri, hvilket folk som er intolerante overfor gluten er ret glade for. Småkagerne bliver ikke specielt sprøde, men undlader I marcipan og i stedet bytter det ud med fint blendet havregryn og mandelmel eller lignende, så bliver de lige en tand sprødere. OPSKRIFT 25-30 stk. Ingredienser 100g mandler (eller mandelmel) 100g revet marcipan fra EASIS 50g mel (kokosmel, mandelmel, boghvedemel el. lign.) 1 æg 1 tsk. vanilje pasta, pulver eller sukker 40g perfect fit 50g hakket mørk chokolade (evt. sukkerfri fra EASIS)   Fremgangsmåde
  1. Enten kan I bruge mandelmel eller I kan smutte nogle mandler og derefter blende dem til mandelmel - den sidste mulighed er klart den billigste.
  2. Bland mandelmel sammen med revet marcipan, æg, vanilje, perfect fit og mel. Sørg for at røre det hele godt sammen.
  3. Hak den mørke chokolade og bland det i dejen. Kom dejen på et stykke film og rul den til en pølse.
  4. Kom dejen på køl et par timer, et par dage eller kom den på frost til I skal bruge den.
  5. Når dejen er blevet kold, skærer I tynde skiver af rullen, kommer dem på en bageplade og bager småkagerne ved 200 grader i 7-8 minutter. Lad dem efterfølgende køle af på en rist.