Koldhævede kerneboller med øl (juleøl)

Reklame... Mel og kerner er sponsoreret af Valsemøllen. Jeg elsker hjemmebagte boller og prøver altid at have en smule bagværk i fryseren, så jeg har mulighed for en god hjemmebagt bolle når som helst. Ofte bager jeg med surdej, men indimellem laver jeg bagværk med gær i stedet, som jeg har gjort i denne opskrift, da jeg godt ved, at ikke alle har en surdej stående. Men har I en brugbar surdej på køkkenbordet, så kan I sagtens bytte gæren ud med 130g surdej. Disse boller er fyldt med en god portion blandet kerner som hørfrø, sesamfrø, solsikkekerner og rugkerner som jeg har kogt på øl. For at gøre det lidt jule-agtigt, så har jeg kogt kernerne på en god mørk juleøl, som jeg ligeså har brugt i selve dejen, men... I kan igen sagtens droppe øllet og bytte det ud med vand. OPSKRIFT 14 stk. Ingredienser 200g blandet kerner 3 dl øl 300g grahamsmel 500g hvedemel 10g gær 4 dl kold vand 1,5 dl øl 1 spsk. honning 1,5 tsk. salt   Fremgangsmåde
  1. Start med at koge kernerne sammen med 3 dl øl i 10-15 minutter. Dræn kernerne fra øllet og lad dem køle helt af.
  2. Udbløde gæren i det kolde vand og tilføj derefter øl, honning og alt melet. Lad dejen køre på køkkenmaskinen i 6-7 minutter.
  3. Tilføj til sidst saltet og kernerne og lad dejen køre nogle minutter på køkkenmaskinen.
  4. Kom film og et viskestykke over skålen og lad dejen stå nogle timer på køkkenbordet. Fold dejen 3-4 gange i løbet af 2-3 timer.
  5. Derefter stiller I skålen i køleskabet natten over.
  6. Dagen efter tager I dejen ud af køleskabet og lader den stå 1 times tid, mens I varmer ovnen godt op.
  7. Hæld dejen på et oliesmurt bord, del dejen i 12-14 boller og kom dem på et stykke bagepapir.
  8. Placer bagepapiret på en varmt bageplade og kom den i en 230 grader forvarm ovn i 12-14 minutter.
  9. Lad bollerne køle lidt af på en rist og nyd.