Kylling satay som salat med peanutbutterdressing

Opskriften er lavet i samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling

Satay kylling er en ret så kendt thailandsk ret, hvor man kommer kyllingestykkerne på spyd og serverer dem med en lækker peanutbutter dressing. Jeg har dog valgt at prøve noget lidt anderledes og lave det som en salat. Der er ligeledes marineret kylling i samt en lækker krydret peanutbutter dressing samt en hel samme blandet kål og grove grøntsager. I kan vælge selv at snitte lidt blandet grøntsager som spidskål i både hvid og lilla, gulerødder, grønkål eller hvad I foretrækker. Eller I kan vælge den nemme løsning og købe en pose kålmix. Grøntsagerne er vendt med syltet rødløg, den stegte kylling, dressing og lidt sesamfrø og peanuts - Det smager helt forrygende. OPSKRIFT 2-3 pers. Ingredienser Kylling 2 stk. kyllingefileter 1 spsk. soya 1 spsk. karry 0,5 tsk. honning Salt og peber   Dressing 60g peanutbutter 2 spsk. soya 2 fed hvidløg 1 spsk. fiskesauce 2 lime 1 dl kokosmælk 1,5 spsk. honning 1 tsk. chilisauce eller chilipulver eller fintsnittet frisk chili 1 lille tsk. salt   Salat 1 squash 60g fuldkornsnudler 300g blandet kål 60g syltet rødløg (kan undlades) 40g saltet grofthakket peanuts   Fremgangsmåde
  1. Start med at skære kyllingestykkerne i tynde strimler og bland dem sammen med soya, karry, honning samt salt og peber. Lad gerne kyllingen marinere en halv times tid, gerne længere.
  2. Steg kyllingen på en varm pande i lidt olie i 3-4 minutter. Stil det efterfølgende til siden.
  3. Sæt vand over til nudler og kog dem som anvist, det tager ikke mere end et par minutter. Læg dem til siden og lad dem køle af.
  4. Lav dressingen ved at røre peanutbutter, limesaft, kokosmælk, fiskesauce, honning, soya, chilisauce, revet hvidløg samt lidt salt sammen. Enten kan I piske det sammen eller komme det hele i en blender.
  5. Snit kålen og kom det i en stor skål sammen med syltet rødløg, dressing, de grofthakket peanuts samt de afkølet kogte nudler og de afkølet kyllingestykker - bland det hele godt sammen og spis.

Sponsoreret af Frijsenborg Herregårdskylling