Chiagrød med blandet bær

En nem og lækker portion grød er altid lækkert, og så er det tilmed dejlig nemt at bikse sammen. Specielt en kold grød, da den kan laves dagen i forvejen og bare skal på køl til næste morgen. Denne grød er primært lavet på havregryn og chiafrø, som smagsgiver har jeg tilføjet en god sjat bærkompot - det giver en god syrlighed til grøden. Jeg har ofte bærkompot stående i køleskabet, da det altid pepper morgenmaden lidt op. Bærkompotten laves ved at en pose med blandet bær på 350 gram kommes i en gryde sammen med lidt sødemiddel og vanilje. Lad det simre 10 minutter, kom det på et glas og på køl. OPSKRIFT 1 pers. Ingredienser 100g naturel yoghurt 0,1% 100g skyr 15g chiafrø 2 spsk. bærkompot (ca. 50g) 10 dråber sødemiddel   Fremgangsmåde
  1. Dagen i forvejen røres grøden sammen ved at røre chiafrø, skyr og yoghurt godt sammen.
  2. Rør derefter den afkølet bærkompot i grøden sammen med lidt sødemiddel og kom grøden på køl til næste dag.
  3. Næste morgen røres der i grøden. Er den blevet for tyk, kan I tilføje lidt mere yoghurt, vand eller mælk. Top grøden med skyr og lidt bærkompot.