Proteinboller

Da jeg havde været i gang med mit vægttab i lidt over et års tid, havde jeg en periode hvor jeg var ganske kulhydratforskrækket, det er jeg heldigvis kommet mig over (næsten - det kan være svært at slippe, hvis det først har bidt sig fast). Men i den periode spiste jeg ikke mange kulhydrater, og jeg eksperimenterede derfor med en del bagværk uden gluten og med en hel del proteiner i. Det er efterhånden længe siden jeg sidst jeg har bagt proteinboller, men forleden smagte jeg en og den var faktisk ret god. Derfor fik jeg lyst til selv at lave proteinboller igen, og den opskrift skal I selvfølgelig have.

LÆKRE LUFTIGE PROTEINBOLLER UDEN MANGE KULHYDRATER

Da jeg som sagt ikke længere er bange for kulhydrater, så har jeg tilføjet en lille smule mel, i håb om at det kunne give volumen og gøre bollerne mere bolle-agtige. Dog tilføjede jeg kun en smule hvedemel samt hvedeklid, som var det mel jeg havde stående med flest fibre i. Men jeg er sikker på, at man sagtens kan bruge grahamsmel eller anden mel, men prøv den mel som I har stående med flest fiber i. For at komme så lidt mel i som muligt, så bager jeg mine proteinboller i små forme, for at undgå de flyder ud. Så prøv at finde nogle forme på omring 8-10 cm. Ellers kan I altid tilføje lidt mere (omkring 50-60g) havregryn eller havreklid - så undgå I at de flyder ud - dog stiger kalorie- og kulhydratindholdet. Er I til proteinrige lækkerier, så ligger der også en opskrift på proteinboller med chokolade samt banan/hytteostpandekager, proteinrig kakao/chiagrød og protein acai bowl. OPSKRIFT 8 stk. Ingredienser 500g hytteost (kan byttes ud med skyr, eller 50/50, men det smager bedst med hytteost) 2 store æg 100g æggehvider (eller 2 æg) 20g husk 20g havregryn 10g hvedemel 65g hvedeklid (kan muligvis erstattes af grahamsmel) 0,5 tsk. natron 1,5 tsk. bagepulver   Fremgangsmåde
  1. Kom hytteost og æg i en blender og blend til en lind masse. Tilføj husk og blend i 10 sekunder.
  2. Hæld massen i en skål og tilføj derefter de øvrige ingredienser og rør det rigtig godt sammen. Lad dejen stå 20 minutter, så det hele når at sætte sig.
  3. Del dejen i 8 stykker, form til lidt flade boller og kom dem i formene eller på et stykke bagepapir. Lad bollerne hæve 20 minutter, mens ovnen bliver varm.
  4. I kan eventuelt strø lidt frø eller kerner på bollerne. Bag dem i 30 minutter ved 170 grader. Lad dem køle af på en rist og skær dem først over, når de er blevet helt kolde.
I hver bolle er der 111 kcal, 12,5g protein, 2,8g fedt og 8,4g kulhydrater.