Mexikanske fyldte peberfrugter

Opskriften er lavet i samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling

Fyldte peberfrugter smager himmelsk og kan variere i uendeligheder. Disse peberfrugter er lavet 'the mexican way' med en masse spicy krydderier, majs, bønner og lidt blandet lækkerier. Derudover har jeg brugt hakket kyllingekød fra Frijsenborg. Retten er nem at bikse sammen og tager ikke meget af ens tid. Det eneste som tager lidt tid er når peberfrugterne skal tilberedes i ovnen, men det klarer jo nærmest sig selv. De fyldte peberfrugter kan man toppe med lidt creme fraiche, limebåde, salsa og/eller guacamole. Derudover er det lækker med en let salat og tortillas til. OPSKRIFT (2-3 pers.) Ingredienser 5 peberfrugter 400g hakket kylling 125g kogte ris eller blomkålsris 1 løg 2 fed hvidløg 120g majs 150g kogte bønner 1 dåse flået tomater 1 tsk. cayennepeber 2 spsk. paprika 3 spsk. spidskommen 1 tsk. hvidløgssalt 0,5 tsk. chili (tørret eller frisk) 1 tsk. salt Lidt peber Ca. 80g revet ost   Fremgangsmåde
  1. Start, hvis nødvendigt, med at koge ris og bønner (eller brug blomkålsris, de skal ikke koges først, og I kan bruge bønner som allerede er kogte).
  2. Fintsnitte løg og hvidløg og steg det på middel varme i lidt olie i ca. 5 min. Brun efterfølgende kødet af på panden.
  3. Når kødet har taget farve tilføjer I cayennepeber, chili, hvidløgspulver, paprika, spidskommen, salt og peber og lader det steg sammen et lille minuts tid.
  4. Et lille tip: Den lette mulighed er at købe et taco- eller fajitabrev og kom det på kødet i stedet for alle de blandet krydderier :)
  5. Skær den ene peberfrugt i tern og tilføj det til panden sammen med flået tomater, kogte bønner, majs og lad det simre 10 minutters tid. Vend risene i retten og lad det simre 2 min.
  6. Halver de 4 peberfrugter, fjern kernehuset og læg peberfrugterne i et fad. Fyld hver peberfrugt med 2-3 spsk. fyld og kom fadet i en 200 grader forvarm ovn i 25 minutter.
  7. Tag fadet ud, kom revet ost på toppen og giv dem yderligere 5-7 minutter. Server med creme fraiche og lidt frisk chili.

Sponsoreret af Frijsenborg Herregårdskylling