Helstegt kylling med friske urter og parmesan
Opskriften er lavet i samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling
Jeg er vild med helstegt kylling, og i betragtning af hvor mange gange om ugen jeg spiser kylling, så er det ikke så ofte jeg laver en hel kylling. Hvilket er lidt ærgerligt, da der er så meget smag i en hel kylling og det er utrolig lækkert. Denne gang har jeg 'marineret' en hel kylling med en blanding af friske urter og revet parmesan. Det er en lækker kombination og fungerer rigtig godt. OPSKRIFT (3-4 pers.) Ingredienser 1 hel kylling 1 spsk. olie 1 citron 2 fed hvidløg 20g revet parmesan 1 spsk. frisk timian 1 spsk. frisk persille 1 tsk. salt og lidt peber Fremgangsmåde- Lav en slags marinade som skal på og i kyllingen.
- Rør olie og saften fra en halv citron sammen, tilføj derefter fintsnittet frisk timian og persille, revet hvidløg, revet parmesan samt salt og peber.
- Vask og tør kyllingen. Kom en generøs sjat salt, 1 tsk. af marinaden ind i kyllingen samt den sidste halv citron. Kom kyllingen i et fad.
- Smør resten af marinaden rundt på kyllingen og slut af med lidt ekstra salt og revet parmesan.
- Kom kyllingen i en 200 grader forvarm ovn i ca. 75 minutter. Lad kyllingen trække 10 minutter på et spækbræt og parter den.
Sponsoreret af Frijsenborg Herregårdskylling