Koldhævede hvide bløde bamseboller

Ofte er mine opskrifter på boller, eller anden bagværk, spækket med enten groft mel, frø eller kerner, men det er jo ikke alle som er vilde med grovboller. Nu har jeg efterhånden lavet disse hvide bamseboller en del gange, hver gang har jeg glemt at få lagt opskriften på bloggen, men nu har jeg endelig husket det. Disse boller minder om helt almindelige bamseboller, eller fødselsdagsboller som de også kaldes, men jeg har selvfølgelig lavet lidt om i min opskrift. Godt nok er de fyldt med hvedemel, men de er uden smør og uden tilsat sukker og de er så lækre. På bloggen ligger i forvejen en opskrift på grove bamseboller, men disse er som sagt helt hvide og så er de tilmed koldhævede.

KOLDHÆVEDE BOLLER GØR TINGENE LIDT NEMMERE

Jeg er vild med koldhævede bagværk, både fordi det ofte smager af mere, men lige så meget fordi det bare er dejlig nemt. En koldhævet dej laves dagen i forvejen, og disse bamse boller formes ligeså om aftenen og stilles i køleskabet til næsten morgen, hvor de bages. Så bliver den næsten ikke nemmere. I kan sagtens droppe at koldhæve bamse bollerne, så tilføjer I bare 50g gær i stedet, lader de formede boller stå og hæve 1 times tid på køkkenbordet, inden de kommes i ovnen. Er I som jeg glade for koldhævede boller, så foreslår jeg disse grove boller med en masse kerner, surdejsboller med havregryn, tipo 00 grovboller eller grove boller med ølandshvedemel og kerner. OPSKRIFT 14 stk. Ingredienser 10g gær 3 dl kold mælk 2 æg 3 spsk. creme fraiche (ca. 80g) 1 spsk. kardemomme 40g perfect fit ca. 600g hvedemel Et nips salt Eventuelt lidt vanilje   Fremgangsmåde
  1. Aftenen før bollerne skal bages, laver I dejen. Udblød gær i den kolde mælk. Tilføj creme fraiche og æg og rør det godt sammen.
  2. Tilføj kardemomme, perfect fit, hvedemel, salt og eventuelt vanilje og lad dejen køre på køkkenmaskinen 10 minutters tid. Dejen er klar, når den slipper kanterne.
  3. Kom film og et viskestykke over skålen og stil den til hævning i 1 time.
  4. Dejen deles i 14 stykker (ca. 85g), formes og kommes i en bradepande. Pak bradepanden med film og et viskestykke og stil det på køl til næste morgen.
  5. Om morgenen tages bradepanden med bollerne ud af køleskabet og skal stå 30-45 minutter på køkkenbordet, mens ovnen bliver varm.
  6. Pensl bollerne med et sammenpisket æg og bag bollerne ved 200 grader i ca. 20 minutter. Kom dem på en rist og lad dem køle lidt af.