Napoleonshatte - sprøde hatte uden tilsat sukker og gluten

356D3D45-B3C4-4402-8A96-0A2AFACFCC25 Jeg ved ikke med jer, men jeg elsker virkelig kage! Alle slags kager; chokoladekage, banankage, gulerodskage, småkager, wienerbrød osv. jeg er virkelig en sucker for kage og alt sødt, men... nu prøver jeg jo at være lidt sund, så derfor er det sjovt at prøve at komme op med nogle alternativer, altså opskrifter som er lidt sundere end de traditionelle. Jeg siger ikke, at man skal holde sig helt fra de ægte vare, men det gør jo ikke noget at prøve med nogle sundere alternativer. Jeg havde en hel del sukkerfri marcipan tilovers fra jul, så derfor ville jeg prøve at lave en opskrift med dette, og min kusine foreslog napoleonshatte. Skal være ærlig at indrømme, at jeg faktisk aldrig har smagt napoleonshatte, så vidste ikke helt hvordan de rigtig skulle smage, men jeg prøvede mig frem, og både min kusine og jeg selv synes de blev rigtig gode. Opskrift 8 stk. Dej 130g mel (jeg blandede fuldkornsmajsmel, kokosmel og mandelmel) 2 spsk. Husk 40g sukrin melis 50g kokosolie 1 æg 1 æggeblomme 1/2 dl vand 10 dråber sødemiddel 1 tsk. vaniljepulver
  1. Mel, Husk og sukrin melis blandes sammen med vaniljepulver og sødemiddel.
  2. Kokosolien smeltes og blandes sammen med melet.
  3. Efterfølgende tilføjes æg, æggeblomme og vand. Dejen blandes godt sammen og skal trække 15 minutter.
Fyld 200g sukkerfri marcipan Æggehvider fra 1 æg 40 sukrin melis 10 dråber sødemiddel 1 tsk. mandelessens 70g mørk chokolade til bunden af kagerne
  1. Æggehvider og sukker piskes hurtigt sammen.
  2. Efterfølgende blandes æggehvider sammen med marcipan, sødemiddel og mandelessens. Brug enten hænderne eller en elpisker.
Når marcipanmassen er færdig og smagt til :) og dejen har trukket, skal kagerne foldes.
  1. Dejen rulles tyndt ud og udstikkes i cirkler ca. 8-9 cm i diameter. Derefter lægges cirklerne på et stykke bagepapir.
  2. Marcipanmassen deles i 8 stykker, rulles og lægges i midten af dejen.
  3. Gør hænderne våde og fold dejen op omkring marcipanmassen. Det er lidt svært og man skal have tålmodighed, da denne dej er ikke lige så medgørlig som en rigtig mørdej:)
  4. Kagerne bages i ca 10 minutter ved 180 grader. Lad dem efterfølgende køle af på en rist.
  5. Når kagerne er helt kolde, smeltes chokoladen og bunden af kagerne dyppes i chokoladen. Stil kagerne på skrå på en stykke bagepapir, og stil dem på køl til chokoladen er stivnet.
9B633F1F-7C0A-4500-8847-B4463C8606E1F6737B64-8FB8-477D-93D7-A20C1D3D8487E12E77DF-30B7-407A-BA7E-924070450E14C42422DC-B303-4160-92C3-81340F6BC34FE25C1000-F920-427F-8A14-FE1B36F4D55C5664964D-D5D5-4FEF-A100-D1BAAA875A9D2E038A0D-0A2F-46F4-8C37-369C8B1E0445BD94FF32-6070-4B0C-9FB6-0459FC0394945A476E79-B604-405C-9DE1-C344C0384FE02140E60B-B11D-4CB4-BD4C-B2D0D5420563B2A1C151-2521-4FAE-BFB0-514EF1CD80BD356D3D45-B3C4-4402-8A96-0A2AFACFCC25