Mazarinkage lavet på kikærter og marcipan - en lækker og nem sund kage

Lækker svampet mazarinkage med marcipan - det er en god gammel klassikere og mazainkagen holder hvergang. Jeg synes helt klar, at der hører marcipna i en mazarinkage, selvom man også kan lade den uden og bare tilføje mandelaroma eller essens, men marcipanen giver lige det ekstra. Så prøv endelig at komme lidt revet marcipan i jeres mazarinkage.

MAZARINKAGE LAVET PÅ KIKÆRTER OG MED MARCIPAN UDEN TILSAT SUKKER

I har muligvis allerede opdaget, at jeg er begyndt at eksperimentere en del med kikærter i mine kager. Det smager fantastisk og fungerer generelt perfekt som base for disse sundere kager, som jeg ofte laver. Udover at smagen sidder lige i skabet, så er kikærterne med til at give en god mæthed, så man ofte kun behøver et enkelt stykke. Denne gang har jeg som I sikkert kan fornemme lavet en mazarinkage på kikærter. Mazarinkagen er toppet med et godt lag mørk chokolade, men det kan sagtens undlades, hvis I ikke ønsker chokoladen. OPSKRIFT Ingredienser 150g kogte kikærter (ca. en halv dåse) 100g dadler 0,5 dl mælk 25g havregryn 20g mandelmel 20g perfect fit eller bare lidt flydende sødemiddel 2 æg 150g marcipan uden tilsat sikker evt. 2 tsk. mandelaroma 1 tsk. bagepulver Lidt vanilje 80-100g mørk chokolade   Fremgangsmåde
  1. Start med at blende kikærter (jeg brugte dem fra dåse, de er klar til brug med det samme) sammen med mælk, dadler og æg. Lad det blende sammen til en lind massen.
  2. Tilføj bagepulver, vanilje, havregryn, mandelmel og perfect fit. Lad dejen igen blendes rigtig godt igennem.
  3. Riv marcipan og vend det forsigtigt i dejen sammen med mandelaroma.
  4. Kom bagepapir i en springform på 16 cm. og bag kagen ved 190 grader i 23-25 minutter. Det er lidt forskelligt fra ovnen til ovn, så tjek lige med en kniv. Lad bunden køle helt af.
  5. Smelt chokoladen i mikroovnen, hæld den på kagen, lad den størkne og server.